avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

am cumparat o locuinta prin credit prima casa, impreuna cu sotul meu, insa acum, in prag de divort, nu ne putem intelege asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei (apartamentul si bunurile din el). nu putem vinde locuinta fiind ipotecata, insa eu sunt in contractul bancii si nu pot iesi decat in conditiile bancii.
as putea sa renunt la partea mea din locuinta in favoarea bancii, ca sa pot iesi din contract? sau ma poate ajuta o hotarare judecatoreasca sa ies din contract? ce drepturi am asupra casei si a bunurilor, tinand cont si de faptul ca divortul a intervenit din vina sotului meu?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259426 , utilizator 18:49, 23 Iulie 2012
Puteti sa vindeti in conditia in care noul cumparator indeplineste conditiile bancii pentru programul "prima casa" si banca este de acord cu vanzarea catre cumparator. Chiar daca sunteti numai dvs. in contractul bancii, se prezuma ca sotul este garant ipotecar. Nu are prea mare importanta natura vinovatiei, decat in anumite cazuri. Cu acordul sotului puteti sa procedati la o iesire din indiviziune cu preluarea creditului numai de catre sot si cu iesirea dvs. din cauza, in cazul in care acesta accepta si banca este de acorda, dvs. fiind titular de credit.Sunt mai multe variante.
multumesc pentru raspuns.
dar problema este ca sotul meu nu este cu acord cu vanzarea apartamentului, sau cedarea contractului unei alte persoane. banca este de acord ca eu sa ies din contract numai daca intra altcineva codebior in locul meu (si nu are cine). mi se pare un abuz ca din moment ce divortez si nu mai locuiesc in casa sa fiu obligata sa raman codebitor in cazul in care sotul meu nu indeplineste conditiile.
de aceea as fi vrut sa stiu daca ma poate ajuta o hotarare judecatoreasca (in cazul acesta fiind nevoita sa divortez in tribunal).
Daca nu va intelegeti asupra partajului, veti face partajul in instanta , cereti sa i se atribuie sotului ap precum si creditul aferent si eventual sa va despagubeasca cu o suma dupa cum ati contribuit la plata ratelor . Citati si banca la partaj
Buna seara
in ce calitate banca in cadrul dosarului de partaj ?
Motivul citarii e ca banca e parte a contractului de credit, iar hotararea ce se va pronunta prin care se va stabili si cine va plati pe mai departe creditul, ii va fi opozabila si bancii .
Banca va avea calitatea de parata.
Daca se obtine o hotarare fara prezenta bancii, contractul de credit va ramane la fel, iar doamna va ramane coplatitor, ceea ce nu e convenabil.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Ieșire din credit elenalena elenalena Buna seara. Acum patru ani,casatorita fiind soțul meu+ atunci) a făcut un credit,cu \" prima casa\" unde eu am fost copkatitor. La vremea respectivă aveam ... (vezi toată discuția)