Buna seara. Acum patru ani,casatorita fiind soțul meu+ atunci) a făcut un credit,cu " prima casa" unde eu am fost copkatitor. La vremea respectivă aveam un contract de munca pe perioada determinata( dou ani). Dupănici un an,an divorțat,sotul a rămas cu creditul ,cu casa,nentionez ca nu am făcut partaj,oentru ca el a achitat ratele,inaibte de a divorță,deci nu am avut nici o pretenție. Problema este ca am vrut să-i vreau să ies din credit,am făcut demersuri la banca,adica le-am prezentat o cerere prin care xeream ieșirea din credit plus certificatul de divorț. Acum as vrea sa fac eu un credit,pentru a- mi lua o casa,dar nu pot pentru că rezultatele copkatitor la alt credit. Ma ajuta,va rig,cibeva,sa- ni spună ce să mai fac! Mulțumesc
Rămâneți codebitor până la achitarea integrală a creditului sau până la data la cere banca va accepta ca dvs să nu mai fiți coplătitor (ceea ce nu se va întâmplă de regulă).
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Vb cu fostul sot sa aduca un alt coplatitor la banca sau sa preia el integral contractul.
Daca nu vrea, aduceti-i aminte ca acea casa e bun comun si va avea nevoie si el candva de un act de partaj.