avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate smn

Activitate smn

Mulțumesc că mi ați confirmat, am sa merg să cumpăr cele 9 luni de vechime și aștept luna mai 2027,voi avea 58 ani și 9 luni ca vârstă și depun dosarul.Multumesc
Sunt născută în 21 august 1968
Mulțumesc pentru răspuns,insa pentru femei pensionare cu 5 ani mai devreme,inseamănă în cazul meu luna mai 2027, fiind născută în 1968,atunci pot cere parțial anticipat cu penalizare sau redus cu 5 ani cu 40 ani contribuiți și 6 luni mai devreme având un copil născut.Eu cel puțin așa am înțeles.Va rog sa mi spuneți dacă este așa.
Pot să cumpăr vechime de 9 luni să mă pot pensiona cu 40 ani și 16 zile vechime?Menționez că acum am vechime 39 ani,1 luna și 7 zile plus( 1 luna și 9 zile șomaj în anul 1999).In iunie 2024 am demisionat și aceasta este vechimea totala,daca mai cumpăr 9 luni voi depăși 40 ani cu doar câteva zile.Sunt născută în 1968 voi putea ieși la pensie in luna mai 2027,anticipat cu penalizare sau cu 40 ani,depășind stagiul complet de cotizare de 35 ani.Conform.noi legi din septembrie 2024 mă pot pensiona atunci însă vreau un răspuns în acest sens.Multumesc pentru răspunsul dumneavoastră.Simona
Buna ziua, am o întrebare la dumneavoastră, și anume: începând cu data de 4 iunie voi încheia activitatea în unitatea de învățământ în care lucrez in prezent că personal didactic auxiliar in urma demisiei, as vrea sa știu dacă ulterior când se vor acorda banii pentru cariera didactică pentru anul școlar curent 2023-2024 voi primi o parte din suma,având în vedere că am lucrat efectiv 9 luni nu un an scolar întreg.Va mulțumesc anticipat,Simona
Cumpărare vechime.Buna ziua, va rog sa mi spuneți și mie daca acum demisionez având o vechime in munca de 39 ani,ulterior până în august mai cumpăr un an sa am 40,am o perioada anterioară lipsa,acum având 56 ani,pot peste 2 ani la vârsta de 58 ani sa ies la pensie fara penalizare,conform legii care intra în vigoare la 1 sept.2024?Va mulțumesc anticipat pentru raspuns.Simona
Am înțeles, mulțumesc,însă unitatea școlară spune că respectam codul.muncii,însă noi avem contract colectiv.la.nicel de ramura de anul trecut după greva,din iulie unde scrie clar 10 zile calendaristice,codul.muncii spune 20 zile.lucratoare.Cum e corect?va rog sa.mi spuneți.Contractul colectiv la.nivel de ramura atunci ce rol.mai are daca nu se respecta?_
Demisie,Va rog sa mi spuneți in cazul demisiei cum se stabilește preavizul,conform codului muncii sau contract colectiv de.munca la nivel de ramură.Sunt salariata în învățământ,didactic auxiliar, cu mulțumiri anticipat vă mulțumesc pentru raspuns
Buna ziua, Sunt salariat în sectorul bugetar,învățământ,personal didactic auxiliar, va rog sa mi spuneți dacă îmi depun demisia,trebuie sa stau in preaviz 20 zile? Iar dacă la data depunerii cererii de demisie nu am efectuat deloc concediu de odihna el se calculează la perioada din an lucrata și pot lua concediul și în zilele de preaviz?Cu mulțumiri pentru raspuns
Expertiza o vor face la un service auto,vor face un deviz estimativ cât o să coste,noi ce facem o reparam pe banii noștrii și apoi deschidem acțiune? Mulțumesc pt raspuns

ynocentta a scris:

Formulati actiune in instanta impotriva administartorului drumului care nu a asigurat starea tehnica a carosabilului
Este necesara inclusiv expertiza tehnica a vehicolului