Buna seara,
Intr-un proces civil castigat la fond, cu obiect anulare autorizatii de construire ilegale, dar rejudecat in recurs (Curtea de Apel Alba, judecator o fosta procurorita a carui nume provoaca frica - pentru cunoscatori ca sa isi faca o idee despre corectitudinea solutiei) si, fara a se tine cont de constatarile ISC care retine ca la edificarea blocului intre case s-a incalcat tot ce se putea incalca, respinge cererea de anulare a autorizatiilor si obliga atat prefectura cat si intervenientul la plata cheltuielilor de judecata catre cei care incarca in mod grosolan legea, VA ROG SA MA LAMURITI DACA MAI AM LA DISPOZITIE VREO CALE DE ATAC asupra acestei batai de joc numita hotarare judecatoreasca?
Dianatanase
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Evident ca l-a abandonat, avand in vedere ca au trecut aproape 4 ani in care a uitat ca e tata. In interesul exclusiv al copilului, ar trebui sa-si vada de ceea ce a facut si pana acum. La 4 ani, un copil nu are capacitatea emotionala pentru a intelege cum apare dintr-o data necunoscutul care pretinde sa i se spuna tata, astfel ca se pot crea sechele emotionale -traume - care sa il urmareasc toata viata. In locul mamei mi-as lua un avocat bun, as aduna probe si as incerca sa il decad din drepturile parintesti (poate ne spune un specialist daca merge). Astfel de indivizi nu merita sa fie parinti. Copilul se creste cu sacrificii pe care individul A ALES sa nu si le asume. Parerea mea este ca a mirosit ca poate fi vorba de un mic santaj la mama pentru a mai castiga un ban, nimic mai mult.
Cooperati cu organele de cercetare penală, spuneți adevarul și dați tot ce aveți (telefon, date de contact). Va vedea ca regretați și sunteți bine intenționat. Și atentie: drogurile afectează și cazierul dar și creierul, oricât ar fi de ascuțit.
,,va admite plangerea si va anula procesul verbal cu consecinta exonerarii petentului de la masurile dispuse prin acesta.'' Avand in vedere dispozitivul care hotaraste anularea procesului verbal, este evident ca instanta a dispus anularea tuturor masurilor masurilor dispuse in acesta. Investiti-va decizia si incercati recuperarea sumelor pe cale amiabila (o cerere la care atasati decizia) la institutiile care au incasat sumele in baza unui act anulat de instanta. Precizati in cerere ca aceasta constituie procedura prealabila in baza prevederilor Legii 554/2004 a contenciosului administrativ. Succes!
Daca amenda este mare, va sfatuiesc sa formulati o plangere contraventionala prin care, recunoscand tot ceea ce s-a constatat si asigurand instanta ca ati inteles atat rolul sanctionator al pedepsei cat si gradul de pericol social si implicatiile faptei, doar ca sanctiunea amenzii este una greu de suportat... sa solicitati inlocuirea amenzii cu avertisment. Daca adoptati o astfel de atitudine de recunoastere (v-o spun dintr-o vasta experienta pe contraventii) aveti toate sansele sa va inlocuiasca cu avertisment. Atentie la incadrarea in termen si la plata taxei de 20 lei, motive de respingere sau anulare a cererii! Succes!
Contestati sanctiunea si aratati ca obiectul e-mailului d-voastra a fost gresit calificat. Explicati instantei si celelalte aspecte si sigur va intelege abuzul procuroarei. Traiasca Justitia ,,libera si independenta'' dar mai ales profesionista din Romania!
Niciodata institutiile publice nu restituie ,,de buna voie" ci doar ca urmare a unei solicitari scrise la care se ataseaza documentele doveditoare si se indica modul de restituire (justificarea interesului). De altfel, nici n-ar avea alta posibilitate. In cazul in care se solicita restituirea intr-un cont (asa cum se procedeaza de regula) trebuie indicat numarul acestuia.
Un act de constatare anulat nu mai produce efecte. Prin urmare este evident ca o amenda aplicata printr-un act anulat de instanta, indiferent de ceea ce s-a cerut, presupune neplata amenzii (daca nu s-a achitat inca) sau restituirea pana la ultimul leu a ceea ce s-a achitat cu titlu de amenda.
Am mai scris si ca au obligatia legala sa va raspunda in 30 de zile. IN CAZUL IN CARE NU VA RASPUND AVETI LA DISPOIZITIE OBLIGAREA LOR PRINTR-O ACTIUNE IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV.