avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate Moldovanu73

Activitate Moldovanu73

Locuiesc într-o comună iar în faţa garajului din faţa casei este un plop foarte bătrân şi aproape uscat. Este foarte mare şi uneori datorită vânturilor puternice se rup crengi destul de groase care cad pe acoperişul garajului meu. Cu siguranţă nu poate să reziste în picioare acest plop până în primăvară datorită stării fizice a acestuia. Poziţia lui actuală este orientată peste garajul meu unde am parcat autoturismul şi în orice moment poate să cadă peste el. Unde trebuie să mă adresez pentru rezolvarea acestei situaţii neplăcute ?
Locuiesc într-o comună la casă particulară. Casele din zonă sunt construite la o distanţă de cca 10 m. faţă de gardul cu poarta de acces în curte. Unul dintre vecini a construit un coteţ de porci exact lângă gardul meu la 7 m. de intrarea în curte. Din cauza mirosului îngrozitor provenit de la porcii lui eu nu pot deschide geamurile casei pentru aerisire şi nici nu pot să stau în curtea din faţa casei mele la recreere. Există vreo soluţie legală prin care este obligat să-şi mute porcii în curtea din spate unde de altfel sunt şi celelalte animale şi păsări din gospodărie ? Unde trebuie să mă adresez pentru rezolvarea acestei situaţii insuportabile ?
Mulţumesc !!!
Unul dintre soţi a achiziţionat o serie de bunuri mobile şi imobile înainte de data legalizării mariajului dintre ei aceştia , convieţuind împreună timp de 2 ani iar bunurile respective sunt pe numele unora dintre ei . Este posibil , legal , ca după scurgerea a 15 ani de căsătorie legală , să poată fi întocmit un act matrimonial prin care bunurile dobândite în perioada de coabitare fără acte să aparţină legal ambilor soţi ?