avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate AlexDianaDum

Activitate AlexDianaDum

Buna ziua,

Mama mea are un credit pe care nu il mai poate plati pentru ca de 1 an nu a mai putut lucra din cauza problemelor de sanatate.

Cazul ei a fost transmis executorilor care i-au trimis o instiintare in care scrie ca pot intra oricand in lipsa ei in apartament sa ii confiste bunurile si ca poate face si inchisoare daca nu se rezolva situatia. Problema este ca mama mea locuieste cu bunica, al carui apartament este, iar bunurile din apartament nu sunt ale mamei mele, ci ale bunicii. Pot sa execute bunuri care nu apartin mamei mele? Pot sa intre in lipsa bunicii si mamei mele in casa? In conditia in care casa este doar pe numele bunicii? Poate mama sa intre la inchisoare pentru asa ceva? Si inca o chestie care o preocupa pe mama: ii pot fi ascultate telefoanele?

Multumesc.

Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

As dori un sfat avand in vedere urmatoarea situatie. Bunicul meu a mostenit un teren in Pipera, in zona Ferma Rosie, in urma decesului parintilor sai. Acest lucru s-a intamplat inainte de epoca comunista, iar terenul a fost luat fortat in posesiune de catre stat. Incepand cu anul 2005, prin mandat de reprezentare, tatal meu a cerut retrocedarea acestui teren pentru care exista cadastru si act de proprietate, pentru o suprafata de 5000 mp. In prima faza i s-a "pierdut" dosarul de mai multe ori de catre primaria Voluntari unde fusese depus. A inteles de la avocatul care il reprezenta atunci ca sunt interese opuse la mijloc deoare momentan terenul este in folosinta lui Gigi Becali. Tata a continuat sa solicite retrocedarea terenului exact acolo unde este localizat, deoarece pretul terenului in acea zona este foarte bun, este intravilan si locatia este excelenta pentru constructie de locuinta. I s-a raspuns oficial ca este imposibila retrocedarea terenului, avocatul s-a retras din actiune, si i s-a oferit prima oara drept substitut actiuni la o firma de stat marunta, in valoare de 10% din valoarea pe piata a terenului cerut. Tata a mai facut o contestatie si in 2009 i s-au oferit 5000 mp de teren in Ganeasa, extravilan. Valoarea acestui teren in Ganeasa fiind doar o cincime din ce ar fi valorat terenul bunicului din Pipera. A mai facut o contestatie si in 2011 a mai primit drept despagubire un alt teren in Stefanesti, care din nou are o valoare cu mult sub valoarea terenul de retrocedat. Tata a incercat sa mai angajeze un avocat in 2012 insa dupa ce a studiat situatia, si acest avocat s-a retras si a spus ca este un caz ce nu poate fi castigat din cauza mafiei din Pipera si ca mai bine s-ar multumi cu despagubirile oferite.
In aceste conditii, in care dosarele se fac pierdute, avocatii nu vor sa preia cazul de frica mafiei, consilierii primariei Voluntari sunt corupti si au interese adverse, iar alternativele oferite sunt cu mult sub valoarea terenului la preturile actuale ale pietei, ce este de facut? Unde putem merge mai departe? Se poate ajunge la CEDO? Daca da, ne puteti ghida catre un model tip de scrisoare catre CEDO?
Multumesc din suflet.
Cu stima,

Alexandra
Răspuns la discuția Cum sa dai afara concubin violent
Locuieste in apartament, insa el deschide usa mereu chiar si fara cheie, sau profita de naivitatea fetitei sa il lase inauntru sau o asteapta la usa cand vine de la munca si intra cu sila. Ea este o femeie de 1,50 m iar el un barbat de 1,90 si solid. E foarte usor sa se impuna prin forta. Poate sa obtina ordin de restrictie - stiti ceva despre asta?
Răspuns la discuția Cum sa dai afara concubin violent
Multumesc pentru raspuns. Nu este luat in spatiu.
Buna ziua,
Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El rareori a avut serviciu si deci nu a contribuit cu nimic in casa. Apartamentul in care locuiesc este proprietatea matusii mele exclusiv, iar el nu are bunuri achizitionate de el pe care sa le posede. In ultimele luni a inceput sa bea, are o relatie cu o alta femeie si cand vine acasa face scandal, devine violent, si o loveste si pe femeie si pe copil. Matusa mea l-a dat afara de mai multe ori, spunandu-i sa plece definitiv, insa el revine, intra cu forta, nu vrea sa plece si de fiecare data o bate. Nu vrea sa plece, pentru ca nu are unde. Este disperata. Cum poate scapa definitiv de el, mai ales ca terorizeaza si loveste si fetita?
Multumesc.