avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa dai afara concubin violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa dai afara concubin violent

Buna ziua,
Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El rareori a avut serviciu si deci nu a contribuit cu nimic in casa. Apartamentul in care locuiesc este proprietatea matusii mele exclusiv, iar el nu are bunuri achizitionate de el pe care sa le posede. In ultimele luni a inceput sa bea, are o relatie cu o alta femeie si cand vine acasa face scandal, devine violent, si o loveste si pe femeie si pe copil. Matusa mea l-a dat afara de mai multe ori, spunandu-i sa plece definitiv, insa el revine, intra cu forta, nu vrea sa plece si de fiecare data o bate. Nu vrea sa plece, pentru ca nu are unde. Este disperata. Cum poate scapa definitiv de el, mai ales ca terorizeaza si loveste si fetita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:04, 27 Iulie 2012
Sa cheme politia de cate ori e nevoie si daca nu il poate tine la usa .. sa initieze in instanta o atiune in evacuare.
E luat in spatiu la acea adresa ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns. Nu este luat in spatiu.
matusa locuieste la casa sau de ce nu-l poate tine afara ?
Locuieste in apartament, insa el deschide usa mereu chiar si fara cheie, sau profita de naivitatea fetitei sa il lase inauntru sau o asteapta la usa cand vine de la munca si intra cu sila. Ea este o femeie de 1,50 m iar el un barbat de 1,90 si solid. E foarte usor sa se impuna prin forta. Poate sa obtina ordin de restrictie - stiti ceva despre asta?
Da, poate cere odata cu cererea de evacuare, tot in instanta. Pt un ordin de restrictie si protectie , trebuie sa dovedeasca ca e violent.
Intai sa incerce sa rezolve cu ajutorul politiei. Sa schimbe yala, sa duca fetita undeva la adapost..( bunici, vecini, prieteni), sa vina insotita acasa si daca face scandal, forteaza intrarea, sa cheme politia, se justifica o plangere pt violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare persoana din spatiu bibacj bibacj Evacuare persoana din spatiu Vecina locuieste in apartamentul proprietate personala impreuna cu un barbat de 2 ani. El a devenit violent verbal, a inceput ... (vezi toată discuția)
imobil proprietatea mea - fostul sot refuza sa plece- cum procedez? mariagirbea mariagirbea Buna ziua! Sunt divortata,imobilul in care locuiesc este pe numele meu,nu am sulta de platit,dar nu reusesc pe cale amiabila sa scap de a mai locui impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara cu respect,am o intrebare.ce pasi trebuie urmati ptr ... Anairame., Anairame., Buna seara cu respect,am o intrebare.Ce pasi trebuie urmati ptr procedura de anulare a Ci?Fiica mea in urma unui concubinaj toxic de aproximativ 4 ani cu un ... (vezi toată discuția)