avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Activitate henrichro

Activitate henrichro

De aia am mentionat ca "nu ma priveste", pentru ca eram chirias. Totul rezolva proprietarul. Poate trebuia sa dau mai multe detalii. Eu pur si simplu eram curios, pentru ca mesajul suna amenintator. Nu m-am vazut indreptatit sa ma bag in treburile lor. Din aceasta cauza am intrebat aici.
Buna ziua,

Am avut o colaborare cu o firma din Budapesta in domeniul IT. Colaborarea a inceput cu un interviu prin email si un task, rezolvat si trimis tot prin email.

Intelegerile, precum si comunicarea dintre cele doua parti exista in scris, prin email.

Lucrul efectiv a durat in luna mai si parte din luna iunie, anul curent. In luna iunie, conform spuselor colaboratorilor, firma a intampinat diferite probleme financiare si au incetat colaborarea cu mai multi prestatori de servicii.

In luna mai nu mi-au platit toate orele lucrate.
Pentru luna iunie, nu mi-au platit nici o ora lucrata.

Seful firmei tot imi promitea ca va plati, doar sa am rabdare. De vreo 2 luni incoace nici nu mai raspunde.

Sunt dezvoltator web. Pe durata colaborarii nu am semnat inca contractul de colaborare, din pacate.

Ce cai de acces, solutii am? La ce pot sa mai sper, ce pot sa fac?

Multumesc.
Dar e o problema daca intreb? Banuieli? :)

Va multumesc pentru ultimele doua propozitii, ca sa fiu si eu "aparte".
Buna ziua,

Azi, am observat un anunt in scara blocului al carui continut nu ma priveste, dar pe de alta parte sunt curios daca este normal/legal.

Administratoarea blocului a afisat un anunt in care invita locuitorii imobilului care nu s-au inregistrat la dansa, sa efectueze acest lucru cat mai devreme posibil, in caz contrar va trece 5 persoane in evidenta apartamentelor in cauza.

Cazul contrar, are temei legal sau este o amenintare din partea doamnei?

Multumesc.
Buna seara,

Am facut o sesizare online catre Primaria Tg. Mures. Aici: [ link extern ]

Citez:

"Buna ziua,

As dori sa solicit clarificari cu privire la semnificatia indicatoarelor "smiley" montate pe strada Alexandru Papiu Ilarian, costurile amplasarii indicatoarelor cat si temeiul legal al montarii acestor indicatoare pe drumurile publice.

Ma adresez institutiei Dvs., deoarece stiu ca indicatoarele rutiere se monteaza de catre serviciul specializat din cadrul primariei cu consultarea si acordul politiei rutiere, precum si faptul ca ADP se afla in subordinea primariei.

....
"

Au trecut aproape de 30 de zile si inca nu am primit raspuns -> [ link extern ] .

Care ar fi urmatorul pas?

Va multumesc.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Acel indicator (da, comicaria respectiva) s-a amplasat pe o singura strada (prea mult si asta, asa se pare deocamdata) in rampa din ambele directii, intr-un loc unde exista si bumpere cu pretextul ca in zona respectiva exista o scoala. Scoala respectiva se afla la circa 100 de metri de acel loc, insa strada pe care sunt amplasate bumperele in rampa si comicariile respective, se intersecteaza cu strada (cu rang inferior, cu indicatorul STOP) pe care locuieste domnul primar.

Pe profilul dumnealui de Facebook a cerut si parerile muresenilor legat de acest indicator si desi marea majoritate respingeau ideea, aceste indicatoare s-au amplasat acum cateva zile.
Acest indicator: [ link extern ]

Din cate stiu, nu sunt sigur, exista o lege care interzice montarea unor indicatoare pe stalpi care se aseamana cu cele din Codul Rutier, dar nu fac parte din acelasi cod. Repet, nu mi-e clara treaba asta. Daca e adevarata treaba, nu stiu in ce masura influenteaza o hotarare a Consiliului Local acest lucru...
Buna ziua,

De montarea unor indicatoare de circulatie pe stalpile de langa sosele cred ca se ocupa Administratia Domeniului Public si Politia Rutiera. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Intrebarea mea se refera la faptul daca este legal sa se monteze semne de circulatie care nu apar in Codul Rutier? Exemplu concret, un anumit primar vine cu o propunere, un indicator inventat de catre dansul sau cineva cunoscut dumnealui si peste cateva zile apare in public acel indicator.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Verificare angajat politic
Da, de acord, dar ar servi ca o oglinda inaintea alegerilor viitoare.
O chestie apare pe bannere, alta in realitate. Realitatea asta trebuie adusa in prim-plan, sa inteleaga si cei care primesc un carnat la fiecare 5 ani.
Răspuns la discuția Verificare angajat politic
Ai dreptate. E si asta un aspect de luat in seama. Multumesc.

Ce solutii ai avea legat de partea asta? Plus, sa nu se poata folosi ca si instrument de marketing de catre clasa politica. Din aceasta cauza am gandit o anumita activare.

Totusi, mecanismul in general are acoperire legala? Asta ar fi important de stiut. Detaliile se pot dezvolta spre confortul multora.