avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate dhaneeey

Activitate dhaneeey

Au trecut 6 luni. Ti se pare ca ar fi vorbit cineva de pe acest topic cu un avocat? :))
Am vorbit eu, cu mai multi chiar, si mi s-au parut mai habarnisti ca mine.
N-are rost sa insir aici aberatiile pe care mi le-au spus.

Poate tu, in calitate de avocat, vezi lucrurile in alt fel ( gen, "exista un specialist, apeleaza la el"). Dar eu in calitate de cetatean obisnuit de unde stiu ca acel individ e intradevar un specialist si nu unu' care imi pierde timpul, banii si posibilitatea de a-mi rezolva problema? Presupun ca nu ai un raspuns...

Personal nu am semnat niciun contract de inchiriere si nu am mai efectuat nicio plata.
Sa ma execute ca nu mi-am indeplinit o obligatie de plata pe care nu mi-am asumat-o nu stiu cat de legal ar fi.
In baza a ce anume sa-mi ceara bani daca nu avem contract semnat?

Bun, esti in tema / ne poti ajuta / ne poti spune si un tarif?
Ne poti spune si ce sanse de reusita avem?
Sau cunosti pe cineva care ne-ar putea ajuta?

Bine,, vorbesc la plural, dar am impresia ca toti asteapta sa le rezolve " altii " problema. Si sincer eu unul nu as vrea sa sustin financiar de unul singur toata povestea asta, mai ales ca la mine situatia e si mai complicata ( imobilul e in proces de retrocedare, apartamentul meu e cumparat, dar din curte nu stiu cu ce ma mai aleg, ceilalti locatari sunt toti chiriasi ).
Incearca aici:
[ link extern ] /
sau cauta institutia prefectului pe google si mergi la rubrica " contact".

In primul rand pretul de baza s-a marit de 12 ori. Nici inflatia, nici euro, nici salariile, nici preturile din piata, nimic nu ar fi justificat o astfel de crestere aberanta. Asta e prima ticalosenie.

Faptul ca pe urma au mai pus un indice pt incadrarea in zona e alta ticalosenie... De altfel nimeni nu se poate incadra la coeficient 1 conform tabelului lor. Dintr-o data Bucurestiul in intregime a ajuns o zona de lux..

Faptul ca te obliga sa semnezi un contract cu care nu esti de acord si pe care nu il poti rezilia nici daca mori - alta ticalosenie. Orice contract de pe lumea asta ar trebui sa exprime vointa libera a ambelor parti. Nici vorba de asa ceva in acel text.

Faptul ca dupa ce ca platesti aceasta chirie aberanta, te mai obliga sa platesti si impozit ( asta desi e proprietatea statului ) - alta aberatie -defapt legea in sine e tampita, si din pacate le da dreptate.

Faptul ca exista o lege de 4 ani care spune ca ar trebui sa ne atribuie gratuit aceste terenuri si cu toate astea nimeni nu a primit nimic. Si scopul e defapt sa ne tina captivi la niste tarife de inchiriere exagerate - alta ticalosenie
Logic vorbind, ce interese ar putea avea primaria sa ne atribuie gratuit terenurile in conditiile in care ei pot lua chirie de pe urma acestora.



Bun, a completat cineva formularul? Sau ma lupt singur?

O sesizare trimisa de un cetatean nu va avea mare succes. Cel mai probabil eu voi primi un raspuns standard.
Ei primesc zeci de sesizari zilnic, si raspund....... dupa cum urla mai tare fiecare....
Daca ne mobilizam si noi sa avem 20-30 de cereri probabil se vor prinde ca e ceva dubios si chiar vor face verificarile necesare.

Serios, nu va costa nimic, Completati formularul!

V-am dat mura in gura ce trebuie sa scrieti. Asta trebuie sa reclamati:
[ link extern ]

Puteti sa trimiteti si mail direct la e_petitie@mai.gov.ro
Tot "contractul ala de inchiriere" e o aberatie.
Cat de legal poate fi un contract la care nu poti renunta niciodata?
Iar daca mori, urmasii sunt obligati sa preia plata chiriei...
Serios, mi se pare si ridicol ca putem discuta asa ceva....

Ati scris pe link-ul pe care vi l-am dat?
[ link extern ] /

Ati primit vreun raspuns?
Catre toti cei care ati primit notificarea de la AFI:

Institutia Prefetului este cea in masura sa se pronunte asupra legalitatii chiriei impuse de Administratia Fondului Imobiliar.

Intrati pe acest link si inregistrati o plangere:
[ link extern ] >

sau cautati " institutia prefectului" pe google si mergeti pe primul link, apoi mergeti la contact.

Este important sa avem cat mai multe cereri!
Nu dureaza mai mult de 5 minute sa scriti 2-3 randuri.


Liliana Gradinaru a scris:

Recalculati sau intrebati la AFI, caci chiria lunara oe metru patrat este de 0,5 lei cu un sistem de corectie care poate ajunge pana la 3,5, nu vad cum sa ajungeti la o chirie atat de mare.


E corect calculul. Daca inainte platea 100 de euro, acum e 1200 de euro. S-a marit de 12 ori. Asa e si la mine.
Bun, pai cati suntem? Am numarat 3. Cam putini...
Cine vrea sa facem ceva, sa-mi lase in privat nr de telefon si va sun eu pe fiecare sa vedem cum facem.
Nu cred ca am voie sa las aici nr meu de telefon.
Sau rog un moderator sa explice cum am putea sa ne organizam. Poate ca au mai fost astfel de situatii.

@Liliana ne poti recomanda un avocat specializat?
Sau stie cineva un avocat serios care ne poate ajuta cu speta asta?
Eu am mai incercat sa iau legatura cu cativa avocati, dar majoritatea spuneau aiureli si n-am mers mai departe.

Asta avem de contestat:
[ link extern ] /

[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca mesajul meu a adunat cateva sute de vizualizari... Deci probabil suntem multi in situatia asta.
Hai sa ne unim sa facem ceva...
Scrieti si voi daca ati facut ceva / ce ati facut.

Personal nu am mai platit deloc chiria. Astept sa ma dea in judecata.
Nu inteleg cum ar putea sa-mi solicite in instanta niste sume cu care nu am fost de acord / nu am semnat nimic. Pur si simplu nu vad in baza a ce anume ar putea sa-mi ceara acele sume. Ca asa au decis ei? Pai poate la anul mai maresc de inca 12 ori... Ce-o sa facem? Mergem la munca doar ca sa platim ceva ce nu folosim? Defapt stai... ca nici nu mi-ar ajunge salariul....

Nu stiu vreo modalitate legala prin care poti obliga / constrange pe cineva sa se foloseasca de un lucru daca nu vrea ( in cazul de fata terenul aferent cladirii ). Iar acel contract de inchiriere efectiv e o bataie de joc. Nici daca mori nu poti scapa de el.

Ca sa nu mai zic ca eu am cumparat apartamentul in conditiile de la momentul respectiv. Daca imi spuneau de atunci " Vezi ca iti marim chiria pe teren de 12 ori " cu siguranta nu as mai fi achizitionat apartamentul.

Am depus sesizare la Institutia Prefectului:
[ link extern ] /
Inca nu am primit raspuns. Va recomand sa le scrieti si voi.

Am sa continui sa scriu aici doar in situatia in care intra si altcineva in discutie.


Am un apartament cumparat pe Legea 112/1995. Aferent acestuia am o fisa de calcul pt terenul aferent acestui apartament. Plateam chirie vreo 40 de lei / luna pt acesta.



Saptamana trecuta am fost informat printr-o scrisoare ( normala, nu recomandata ) ca tariful de inchiriere pentru terenul aferent apartamentului meu, a fost majorat abrupt de la suma modica de 40 de lei pe luna la o suma exorbitanta de 498,45 de lei pe luna, si ca asta s-a intamplat incepand cu 1.10.2023.



In luna Octombrie citisem pe site-ul Administratiei Fondului Imobiliar ca se anuleaza fisele de calcul urmand sa primim o instiintare cu privire la acest aspect:

[ link extern ] /



Textul facea referire la Hotarerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti pe care o puteti gasi aici:

[ link extern ]



In cursul lunii octombrie am fost la sediul acestei institutii pt a obtine informatii, si mi s-a spus sa astept plicul cu documentatia acasa.

Intrucat nu am primit nimic in cursul lunii octombrie, am decis ca pe 1 noiembrie sa trimit un e-mail catre aceasta institutie in care am solicitat informatii. Am primit acest raspuns: Buna ziua,e-mailul transmis de dvs. a fost inregistrat la registratura AFI nr....../02.11.2023 . Atat, nimic mai mult.

Pe 10 ianuarie am facut revenire la acest e-mail in care mi s-a raspuns: Incepand cu data de 08.01.2024, casuta de e-mail afi@pmb.ro<mailto:afi@pmb.ro> nu mai este utilizata in relatia cu cetatenii (persoane fizice/persoane juridice/ institutii publice).

Vazand ca nu primesc niciun raspuns, pe data de 14 ianuarie am decis sa fac un ordin de plata catre Compania Municipala Imobiliara SA ( catre aceasta am platit si inainte ) in valoare de 260 de lei ca sa acopar contravaloarea chiriei pe lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, conform vechiului tarif de care aveam cunostinta. Acum nici nu stiu unde s-or fi dus banii, daca pot sa-i recuperez sau....



Pe plic e trecuta data de 30.01.2024, iar nr de inregistrare al trimiterii din interior este ,,,,,,,, / 29.12.2023



Nu mi se pare corect ca tariful sa se majoreze de 12 ori.

De asemenea sa mi se ceara din urma atata timp cat eu nu am fost instiintat. Tariful este absolut exagerat. Vorbim de o suprafata de aproape 300 mp, la comun cu alti locatari de la aceasta adresa. Eu nici nu folosesc acest teren. Inchirierea mi-a fost impusa o data cu vanzarea apartamentului. La momentul respectiv nu am acordat importanta, intrucat tariful era modic.



Pe net nu am gasit mai nimic despre asta. Singurii care au abordat subiectul ( pe scurt ) sunt cei de la Antena3:

[ link extern ]

Si au trecut deja 5 zile de atunci...

In rest nimic... Sunt cel putin cateva mii de persoane in situatia asta... dar nimeni nu e interesat sa abordeze aceasta problema.



Ce as putea sa fac?
In urma cu aproape doi ani am inchiriat un apartament unei firme. Am declarat contractul la ANAF, iar cu chiriasul m-am inteles ca plata utilitatiilor sa se faca in continuare de mine, urmand ca ei sa-mi achite contravaloarea facturilor ( am vrut sa evit plata unui impozit majorat pe apartament ). Intelegerea a fost respectata o perioada. Intre timp si-au facut abonament la cablu, net, telefon, gunoi; toate acestea au fost facute fara acordul meu. Mai nou insista sa le dau facturile de la enel, gaze si apa. Le-am aratat ca sunt platite la zi si nu au de ce sa-si faca griji, dar ei vor sa le deduca pe firma. Nu am facut evaluarea imobilului si nici nu am de gand sa o fac. Nu vreau sa platesc impozit majorat pt ca desfasoara ei activitate comerciala. Pretul la care le-am inchiriat apartamentul oricum e sub piata si nu l-am majorat in timpul asta.

Impozitul pe apartament l-am platit normal ( ce era trecut pe decizia de impunere ). N-am depus nicio declaratie ca s-ar desfasura activitate comerciala. Ce e de facut in situatia asta?
au trecut 3 luni, chiar nu are nimeni niciun raspuns?