avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit apartament inchiriat de firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit apartament inchiriat de firma

In urma cu aproape doi ani am inchiriat un apartament unei firme. Am declarat contractul la ANAF, iar cu chiriasul m-am inteles ca plata utilitatiilor sa se faca in continuare de mine, urmand ca ei sa-mi achite contravaloarea facturilor ( am vrut sa evit plata unui impozit majorat pe apartament ). Intelegerea a fost respectata o perioada. Intre timp si-au facut abonament la cablu, net, telefon, gunoi; toate acestea au fost facute fara acordul meu. Mai nou insista sa le dau facturile de la enel, gaze si apa. Le-am aratat ca sunt platite la zi si nu au de ce sa-si faca griji, dar ei vor sa le deduca pe firma. Nu am facut evaluarea imobilului si nici nu am de gand sa o fac. Nu vreau sa platesc impozit majorat pt ca desfasoara ei activitate comerciala. Pretul la care le-am inchiriat apartamentul oricum e sub piata si nu l-am majorat in timpul asta.

Impozitul pe apartament l-am platit normal ( ce era trecut pe decizia de impunere ). N-am depus nicio declaratie ca s-ar desfasura activitate comerciala. Ce e de facut in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:48, 11 Aprilie 2018
Conform contractului, puteti renegocia. Daca merg pe pozitii de forta, ei pierd. In fond, puteti sa le dati un preaviz si sa renuntati la ei si sa inchiriati altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractele de telefonie si cablu draftacristi draftacristi Buna ziua. Doresc sa pun o intrebare de interes general . Zilele acestea am fost contactat de cei de la Vodafone sa mi se propuna o noua varianta de ... (vezi toată discuția)
Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)