avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate andreeavasile89

Activitate andreeavasile89

Buna ziua! Sotul meu a avut o problema la locul de munca pt ca i-a fost retinut ilegal salariul pentru o luna si jumatate muncite si a apelat la un avocat pentru a recupera acei bani. Intrebarea este cum putem afla daca avocatul a inceput procesul impotriva firmei deoarece pana acum nu ne-a prezentat nici un document si nici nu am primit de la judecatorie nimic.
Răspuns la discuția Retinere drepurilor salariale
ASA VOI PROCEDA CAND VOI AJUNGE ACASA, plangere la ITM si invitatie la tribunal. ba da, am C I M incepand din data de 23 08 2012 dar nu este semnat de cei de la ITM, cel putin nu exemplarul pe care il detin, de aceea am dubii. chiar in descursul zilei de azi am rediscutat problema cu retinerea diurnei pe perioada 1-30 septembrie (1500 euro), amanda incasand-o in 07-10-2013. repet, poate firma sa imi retina toata aceasta suma?
Răspuns la discuția Retinere drepurilor salariale
multumesc pentru informatii, amenda nu s a dat din vina mea, e bine de stiut. as mai avea 2 nelamuriri: exista cale legala sa imi pot recupera salariu din contract, salariu pe care nu l-am luat deloc de cand am inceput munca la ei, 23-08-2012. si ce sanctiuni poate primi firma pentru faptul ca eu am lucrat timp de 1 luna pe o masina, teoretic ilegal,? drept dovada detin diagramele pe toata perioada in care am condus masina
Buna seara. Scriu pentru prima oara pe acest forum de pe contul si la sfatul prietenei mele. Am cateva probleme, cred eu destul de delicate. De meserie sunt conducator auto de mare tonaj, angajat la o firma cu sediul in Brasov care presteaza servicii in scandinavia, mai precis, fac curse regulate intre Suedia,Danemarca, Norvegia. Contractul de munca este incheiat pe perioada nedeterminata , dar am ceva banuieli ca la ITM nu este inregistrat, sper sa aflu cat de curand adevarul. programul meu este urmatorul: 3 luni in scandinavia la munca, 1 luna acasa. Pana aici nimic iesit din comun. Am cateva probleme cu cei de la firma, incerc sa fiu cat mai succint: prima problema este ca eu niciodata nu am primit salariul stipulat in contrac, respectiv 840 de lei, nici in lunile cand am lucrat, nici in cele cat am stat acasa, a fost 1 luna in care am lucrat pe o masina care nu are nicio legatura cu firma noastra, neavand niciun contract de inchiriere, leasing sau orice altceva ca dovada ca pot conduce acea masina, o alta problema, cea mai mare, ar fi urmatoarea: luni, 07-10-2013 la un control de rutina al politiei daneze s-a dovedit faptul ca in masina, in loc de originalul licentei de transport, aveam doar o simpla copie. politia a solicitat un control mai amanuntit al masinii in vederea gasirii actului, act care se afla in continuare la biroul firmei din brasov. in urma cautarii eu, ca simplu sofer care nu am nicio legatura cu dotarea corespunzatoare a masinii, am petrecut 36 de ore in arest+3000 de euro amenda pe numele meu+4500 de euro amenda pe firma. acum firma cauta pe cat posibil sa imi impute toata amenda, fara niciun temei legal. as dori sa aflu ce pot face pe cale legala, saptamana viitoare voi ajunge in tara fara niciun ban, urmand ca in data de 15 sa imi primesc salariu, salariu despre care am fost informat ca nu il voi primi. Are firma vreun temei legal sa faca asa ceva, nu exista niciun barem de retinere al salariului? multumesc anticipat si sper ca am reusit sa ma fac cat de cat inteles
Buna ziua!
Studenta fiind, beneficiez de concediu pre-post natal sau dupa nasterea copilului pot sa depundirect actele pentru CCC?
Am fost la primarie sa ma interesez si mi s a spus ca beneficiez de concediu post natal, dar e posibil daca eu nu am fost angajata?
Am mai citit cateva intrebari de pe site si am o noua intrebare. eu sunt studenta la master. in iunie 2011 am terminat facultatea si din octombrie 2011 am inceput cursurile la masterat si am 23 de ani, beneficiez asadar de CCC? va multumesc
Din luna martie si pana acum am lucrat dar fara carte de munca.
Buna ziua!
Situatia in care ma aflu e mai complicata. Am lucrat din decembrie 2011 pana in martie 2012 cu contract de munca pe perioada determinata. Din martie nu am mai lucrat cu carte de munca. Acum sunt insarcinata si intrebarea este, daca de azi inainte imi fac contract de munca( sau poate PFA), pot plati cumva contributiile dintre aceste doua perioade martie 2012- august 2012, astfel incat in martie 2013 cand se va naste copilul sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?
Din cate am citit pt a beneficia de aceasta indemnizatie trebuie sa fi platit impozit pe venit in ultimele 12 luni. Asa am inteles eu. Trebuie sa fi platit doar impozit pe venit sau si celelalte contrbutii salariale?