avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre-post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre-post natal

Buna ziua!
Studenta fiind, beneficiez de concediu pre-post natal sau dupa nasterea copilului pot sa depundirect actele pentru CCC?
Am fost la primarie sa ma interesez si mi s a spus ca beneficiez de concediu post natal, dar e posibil daca eu nu am fost angajata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:29, 19 Ianuarie 2013
1. - Fiind studenta nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Spuneti celui/celei de la Primarie ca OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate nu prevede ca dvs. sa beneficiati de concediu de maternitate.

2. Dar veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu data nasterii copilului.

3. - Depuneti actele la Primarie conform celor spuse mai sus.
- Daca nu va primeste actele faceti urgent o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

4. Pentru a primi indemnizatie de la data nasterii copilului trebuie sa depuneti cererea si celelalte acte in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului diana03 diana03 daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)