Cred ca am inteles.
Va multumesc
In momentul de fata nu sunt casatorit, dar urmeaza. Din ce inteleg de la dvs., se adopta regimul separatiei de bunuri la starea civila si in baza acesteia se incheie o conventie. In aceasta se mentioneaza faptul ca partile pot achizitiona bunuri in nume propriu, pe perioada casniciei, iar in eventualitatea unui divort acestea vor reveni partii care le-a achizitionat fara a fi nevoie sa se imparta?
Buna ziua,
In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul casatoriei sa fie achizitionate doar pe numele uneia dintre parti (de exemplu: imobile)? Avand in vedere ca plata se face din veniturile/economiile acesteia, iar in eventualitatea unui divort bunurile care au fost achizitionate in timpul casniciei, din veniturile doar a unei parti, sa-i revina automat acesteia si sa nu se imparta?
Multumesc,
Va multumesc pentru raspuns, insa pe mine ma intereseaza sa stiu daca mai pot executa Avalistul avand in vedere situatia pe care am descris-o mai sus? (numele acestuia nu mai apare integral, asa cum este in buletin, insa e mentionat CNP ul lui sub numele firmei pentru care a fost facuta avalizarea)
Buna ziua,
In baza unui contract de vanzare-cumparare, am primit de la clientul nostru un BO avalizat de administratorul societatii. BO a fost introdus la plata si refuzat din cauza lipsei de disponibilitati. Am observat cand am ridicat Biletul de la banca faptul ca o parte din numele Avalistului nu se mai vede deoarece cei de la banca cand au indosariat biletul l-au perforat chiar in dreptul numelui acestuia.
Se mai poate urmari spre executare avalistul, avand in vedere ca pe bilet sub numele firmei pentru care sa facut avalizarea este trecut CNP-ul avalistului?
* mentionez ca si in evidenta electronica a bancii, cand a fost scanat pentru a se trimite spre decontare, apare acolo numele intreg al avalistului
Multumesc,
Bogdan
Buna ziua,
Ce firma trebuie trecuta ca fiind cea pentru care se Avalizeaza un bilet la ordin? In casuta rezervata Avalizarii la rubrica "Pentru" se trece firma care a emis BO (platitoare) sau cea care trebuie sa-l incaseze?
Multumesc,
Am uitat sa mentionez ca firma este din Bucuresti.
Adresa mea de email este: nitubogdan111@yahoo.com
Buna ziua,
Sunt interesat sa stiu cat ar trebui sa coste serviciul de contabilitate asigurat unei firme de comert, platitoare de TVA si impozit pe profit, cu:
- 7 angajati
- aprox 200facturi / luna
- aprox 20 facturi de intrare cu nir / luna
- efectueaza importuri din Asia, aprox 6 / an
* efectuarea balantei lunare si a bilantului
* situatia incasarilor si a clientilor restanti, cat si situatia platii furnizorilor
* mentionez ca sunt interesat de seriviciu cat mai complet si de calitate
Daca mai sunt necesare si alte informatii pentru stabilirea tarifului ca rog sa ma intrebati.
Multumesc,
Bogdan
Multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna
Bogdan