scuze de intarziere dar eu numai acum am vazut raspunsul .Deci sa inteleg ca daca fratele sotului nu-si mai plateste imprumutul / banca ia casa si mai trebuie acoperita o diferenta/ s-ar putea sa ma oblige pe mine sau pe copii mei sa platim aceasta diferenta?
creditul pentru casa este MARE(aproape de valoarea evaluarii casei) si este facut pe 30 de ani,de aceea am intrebat daca banca ii poate executa silit si pe copiii mei sau pe mine (in caz ca fratele sotului nu plateste rata)
fratele sotului a dobandit 7/8 din casa in felul urmator:5/8 donatie de la mama lui (care traieste cu el in casa).1/8 donatie de la sora lor si 1/8 mostenire de la tatal lor (decedat).
**Daca sotul dvs are doar acea cota si nu ati avut bunuri comune**
cine sa aiba bunuri comune?fratii intre ei sau eu cu sotul meu ?Noi avem un apartament pe
numele nostru si o casa care nu au nimic in comun cu ei
copiii mei si ai sotului au 25 si 21 ani.
Daca dau declaratie la notar ca renunt la mostenirea sotului in favoarea fratelui acesta trebuie sa-si treaca partea de 1/8 (a sotului )pe numele lui?el trebuie sa faca actele?
multumesc pentru condoleante
inca nu am facut succesiunea dar eu as dori sa-i cedez fratelui (cumnatul meu)partea de 1/8 de la sotul meu(a fost si dorinta sotului pe care nu a mai apucat sa o realizeze) .Am inteles ca trebuie acordul bancii pentru asta.
Copii mei rezultati din casatorie intra si ei la succesiune ?Banca ii poate executa silit si pe ei?
Buna seara,
in 2012 sotul meu impreuna cu fratele lui au girat pentru un imprumut la banca cu casa lor.La aceea data erau amandoi proprietari(fratele avand 7/8 si sotul meu 1/8 din casa) Anul acesta sotul meu a decedat. Daca fratele sotului nu mai plateste ratele la banca aceasta ar putea sa ma oblige pe mine sau pe copii mei sa platim aceste rate?
buna ziua , locuim intr-o scara de bloc cu 4 etaje/am avut asociatie de locatari dar s-a desfintat mai demult/ si de atunci ne-am gospodarit singuri/ .Acum eu sunt cea care strange banii pentru intretinere si pana in momentul de fata curentul de pe scara s-a platit pe fiecare apartament in parte. Un vecin sustine ca acest curent de pe casa scarii ar trebui platit pe fiecare persoana din scara.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie platit acest curent?
locatarii de la etajul 4 (care a cumparat uscatoria de la noi ceilalti locatari) are acum suprafata cat 2 apartamente dar nu si-a facut separare de gaz si lumina deoarece este cu fata ei.Ea sustine ca trebuie sa plateasca la cheltuielile comune doar pentru o familie