avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... curentul pe scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

curentul pe scara

buna ziua , locuim intr-o scara de bloc cu 4 etaje/am avut asociatie de locatari dar s-a desfintat mai demult/ si de atunci ne-am gospodarit singuri/ .Acum eu sunt cea care strange banii pentru intretinere si pana in momentul de fata curentul de pe scara s-a platit pe fiecare apartament in parte. Un vecin sustine ca acest curent de pe casa scarii ar trebui platit pe fiecare persoana din scara.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie platit acest curent?
Cel mai recent răspuns: elena1900 , utilizator 17:33, 7 Septembrie 2014
Curentul electric se repartizeaza pe numar de persoane.

Conform HG 1588/2007:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
elga50, moderator
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)