Copiii, de-a lungul perioadei in care "ii revin" mamei locuiesc exclusiv cu aceasta si nu au legatura cu noul partener al ei. Acesta din urma locuieste singur in imobilul sau. Tehnic copiii nu au de-a face (locativ, cel putin) cu respectivul. Instanta e interesata cu ce persoane are mama legaturi amoroase (chiar daca acestea nu se mai fac vinovate de nimic in prezent si duc o viata stabila din punct de vedere legal)?
Inteleg. As fi precizat de la inceput, daca as fi stiut ca importa. Abia cand am citit replica celuilalt domn avocat mi-a trecut prin minte sa discut aspectul acesta.
Va multumesc amandurora pentru raspuns.
Persoana a fost condamnata la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru lipsire de libertate in mod ilegal asupra unui minor, apoi la 2 luni pentru amenintare si 1 luna pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti si a primit o pedeapsa privativa de libertate in cuantum de 3 ani 2 luni si 10 zile - din care a executat efectiv 2 ani si 23 de zile, apoi a fost liberat conditionat, iar in momentul de fata pedeapsa este considerata ca executata.
As vrea sa stiu daca aceste aspecte (fiindca de altele nu se face vinovat in prezent) pot inclina balanta in defavoarea cunostintei mele.
Buna ziua. As dori sa va consult in numele unei cunostinte de sex feminin care se confrunta cu un proces de divort (fiindca ma indoiesc ca se va rezolva la notar) si care este foarte nelinistita in privinta custodiei.
In fapt cunostinta mea s-a despartit de sot in urma cu aproximativ o luna - cei doi cazand de comun acord (deocamdata) sa imparta timpul petrecut cu cei doi copii minori ai lor (15 si 9 ani) sub forma "o saptamana la mine, o saptamana la tine". Cunostinta mea are o relatie de tip parteneriat amoros cu un alt barbat si este extrem de speriata de posibilitatea ca, daca inca-sotul ei ar afla, ar putea sa foloseasca aceasta informatie in fata unei Instante de judecata si ar avea de suferit atunci cand este decisa custodia asupra copiilor.
Tin sa mentionez ca, in ceea ce priveste indatoririle de mama, si le indeplineste exemplar, se preocupa de copii (atunci cand se afla in grija ei), ii sustine financiar in orice mod rezonabil si, mai mult decat atat, fetita cea mica e suficient de stresata de momentele in care se afla la tatal ei si isi prefera mama.
Va rog sa imi spuneti daca, iesind la iveala relatia pe care ea o are cu aceasta persoana de sex masculin (sau orice alt sex, de fapt, ca nu cred ca face vreo diferenta), exista posibilitatea afectarii ei in cadrul procedurii de stabilire a custodiei.
Va multumesc!
Doamnă avocat, vă mulțumesc pentru răspuns, dar nu eram in posesia efectivă a niciunui drog în momentul în care poliția a venit în casă. Drogurile pe care prietenul meu le adusese fuseseră deja consumate cu o jumătate de oră înainte ca eu sa apelez serviciul unic de urgență și, deci, cu vreo 45 de minute înainte ca echipajul de salvare și cel de poliție sa fi sosit in casă. Tot ceea ce mai rămăsese la fața locului erau seringile pe care le folosiserăm. Mă interesează dacă mi se poate imputa faptul ca i-am pus la dispoziție apartamentul în ideea de a se droga sau dacă există vreun alt motiv de natură penală pentru care aș putea fi tras la răspundere. Vă mulțumesc !
Buna ziua.
Noaptea trecută un prieten a venit la mine in apartament, am consumat amandoi heroina (pe care el a achizitionat-o din fonduri proprii), iar urmarea a fost ca el a murit. Precizez ca era major, avand 39 de ani. Am chemat ambulanta, iar la fata locului s-a deplasat si un echipaj de politie care a cercetat camera si a observat si ridicat ustensilele folosite pentru prepararea si administrarea drogului, a constatat ca nu exista alte stupefiante in casa, apoi politistii mi-au luat o declaratie si au plecat. Medicii SMURD au incercat manevre de resuscitare, insa, cum acestea nu au avut succes, au ridicat cadavrul si au plecat si ei.
Ceea ce vreau sa stiu este daca exista posibilitatea sa imi fie imputat ceva legal - avand in vedere ca, din cate stiu, consumul de droguri nu se sanctioneaza penal, iar in privinta cauzei decesului nu incap indoieli: "stop cardio-respirator datorat unei supradoze autoadministrata".
Va multumesc anticipat !
A nu va fi cu suparare, dar stilul dumneavoastra de scriere mi se pare complet neacademic - ideile furnizate la fel. Cand intreb ceva intr-un forum cu profil juridic ma astept la raspunsuri competente. Fie vorba intre noi, vad ca ati mai avut un comentariu care v-a fost sters pentru ca era pe langa subiect si complet irelevant. Observ ca tineti cu tot dinadinsul sa raspundeti postului meu - ceea ce nu face decat sa ma duca cu gandul la un singur lucru :)
Ca sa ma dea in judecata, in primul rand, cred ca trebuie sa aiba temeiul pe baza caruia sa o faca. Nu ma poate da "pe mine" in judecata - pentru simplul fapt ca nu ma cunoaste si nu are nici o informatie despre mine. Ma indoiesc ca poti da in judecata un nick de pe un chat, sa fim seriosi. In afara de asta, da, e putin cam greu din punct de vedere informatic - nu spun ca e imposibil - sa "se ajunga la mine". Providerul meu de internet ofera ip dinamic - ceea ce inseamna ca singurul mod prin care ar putea sa "ajunga la mine" ar fi sa primeasca de la hostul pe care am uploadat poza ora si data la care am facut asta, apoi hostul sa intoarca ip-ul de pe care s-a operat actiunea in sine - si abia apoi sa se duca la providerul de internet, care sa ii spuna ce abonat avea la ora si data in cauza adresa ip mentionata.
Cum toate astea mi se par mult prea trase de par insa .. :)
Multumirile mele pentru raspunsul dumneavoastra. Inca astept un raspuns mai competent la ultima mea intrebare.
Ok. Atat pot sa admit - un eventual proces civil. El insa pistona pe latura penala si, mai mult decat atat - ca sa fie penibil pana la capat - imi explica o AUTOSESIZARE a politiei :))
Lasand la o parte informatia (pentru care va multumesc), am o ultima intrebare: personajul e in imposibilitatea de a dovedi (altfel decat prin niste replici de pe chat) ca eu sunt persoana care a uploadat poza. Nu are datele mele personale, nu are absolut nimic in afara de nick-ul sub care activez pe chat. Si chiar daca le-ar avea ... e, mai departe de-atat, in imposibilitatea de a lega id-ul meu de pe chat de mine ca persoana. Presupun ca maximum se poate ajunge la a obliga cumva hostul sa stearga fisierul cu poza.
Va multumesc.
Buna ziua. Asist la un gen de scandal-circ pe care mi-l imputa un utilizator al internetului care activeaza in aceeasi comunitate cu mine.
Am primit la un momentdat poza acestui utilizator si am postat-o pe un host, apoi am oferit link la adresa respectiva restului utilizatorilor acelui chat. In momentul de fata, din frustrarea maxima si fanfaronada care il caracterizeaza, respectivul isi varsa amarul batandu-ma la cap ca va depune plangere in baza legii referitoare la difuzarea de material cu caracter personal fara acordul scris al persoanei respective.
Stiu foarte bine ca asa ceva e absolut absurd si sunt convins de imposibilitatea unui astfel de fapt, dar vreau sa imi spuneti dumneavoastra, care sunteti in domeniu, daca asa ceva ar fi macar posibil.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt ! Linkurile furnizate de dumneavoastra si, in final, materialele existente acolo m-au ajutat foarte mult. Va doresc o seara placuta !