Buna ziua. Imi cer scuze inca de la bun inceput pentru lipsa de cunostinte atat la nivel terminologic cat si la nivel legislativ - am sa ma exprim in termeni obisnuiti.
As vrea sa stiu ce prevede legea in privinta unei petiti pentru adoptarea unei legi. Cate semnaturi trebuie stranse ? Exista un numar diferit de semnaturi pentru un anumit tip de lege ? Din cate judete trebuie sa provina semnaturile alea ? Sunt obligatorii semnaturi fizice, sau pot fi luate in considerare si "semnaturile virtuale" (cu datele personale aferente semnatarului) ? Care este demersul legal care trebuie urmat in privinta asta ? Odata ce semnaturile sunt adunate, propunerea respectiva este obligatoriu de adoptat, sau trebuie sa primeasca acordul altor institutii ?
Multumesc anticipat. Eventual, daca imi puteti furniza un link cu un material care sa imi poata clarifica aceste lucruri raman profund indatorat.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt ! Linkurile furnizate de dumneavoastra si, in final, materialele existente acolo m-au ajutat foarte mult. Va doresc o seara placuta !
Apropo de petitii (pe net, sau nu), o sugestie. Ca oricare altul, fara sa vreau am fost invitat cînd si cînd sa semnez cîte o astfel de petitie.
Vreau avertizez asupra calitatii slabe (ceeace duce la ineficienta sau chiar saboteaza insusi scopul petitiei) a formularii petitiilor. Aprecierea mea este ca 8 din 10 petitii nu sunt formulate acceptabil pentru a produce impactul maxim dorit. In unele din ele nici macar nu se intelegea ce se cere! Am atentionat petitionarul care mi-a ,,explicat" ca se întelege din... titlu.