avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Petitie pentru adoptare lege: cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Petitie pentru adoptare lege: cum se procedeaza?

Buna ziua. Imi cer scuze inca de la bun inceput pentru lipsa de cunostinte atat la nivel terminologic cat si la nivel legislativ - am sa ma exprim in termeni obisnuiti.

As vrea sa stiu ce prevede legea in privinta unei petiti pentru adoptarea unei legi. Cate semnaturi trebuie stranse ? Exista un numar diferit de semnaturi pentru un anumit tip de lege ? Din cate judete trebuie sa provina semnaturile alea ? Sunt obligatorii semnaturi fizice, sau pot fi luate in considerare si "semnaturile virtuale" (cu datele personale aferente semnatarului) ? Care este demersul legal care trebuie urmat in privinta asta ? Odata ce semnaturile sunt adunate, propunerea respectiva este obligatoriu de adoptat, sau trebuie sa primeasca acordul altor institutii ?

Multumesc anticipat. Eventual, daca imi puteti furniza un link cu un material care sa imi poata clarifica aceste lucruri raman profund indatorat.
Cel mai recent răspuns: petrige , utilizator 12:13, 12 Ianuarie 2013
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt ! Linkurile furnizate de dumneavoastra si, in final, materialele existente acolo m-au ajutat foarte mult. Va doresc o seara placuta !
Apropo de petitii (pe net, sau nu), o sugestie. Ca oricare altul, fara sa vreau am fost invitat cînd si cînd sa semnez cîte o astfel de petitie.
Vreau avertizez asupra calitatii slabe (ceeace duce la ineficienta sau chiar saboteaza insusi scopul petitiei) a formularii petitiilor. Aprecierea mea este ca 8 din 10 petitii nu sunt formulate acceptabil pentru a produce impactul maxim dorit. In unele din ele nici macar nu se intelegea ce se cere! Am atentionat petitionarul care mi-a ,,explicat" ca se întelege din... titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examenul pentru obþinerea certificatului de traducãtor în limba araba ºi recunoaºterea diplomelor emise de alt stat leilaa leilaa buna ziua ,am niste intrebari daca sunteti amabili sa mi raspundeti ,eu am o diploma de bac araba,si sunt studenta la fac de literatua engeza intro tara ... (vezi toată discuția)
Sporul de calculator ; 15%? 66ani 66ani De cind se acorda acest spor in institutiile publice? (vezi toată discuția)
Petitie dga - o pot anula ? urgent ! Traveler Traveler Acum doua saptamani am trimis o petitie pe site-ul DGA local folosind formularul online si completandu-l cu datele personale in care semnalam niste acte de ... (vezi toată discuția)