avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de calculator ; 15%?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de calculator ; 15%?

De cind se acorda acest spor in institutiile publice?
Cel mai recent răspuns: 66ani , utilizator 09:59, 4 Mai 2016
Art. 1, pct. L din anexa nr.1 la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 284/2010, personalul contractual salarizat potrivit cap. II lit. A - E din prezenta anexa poate beneficia de un spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat.

Vedeti si:
[ link extern ]
Da, imi este tot mai clar, ce e cu aceasta Lege unitara; cine stie ce drepturi are si le si cere la timp, e foarte bine, cine le descopera la urma, a si pierdut. La acestea nici nu are rost sa ma gindesc. Dar nu trebuie sa ma mir, pentru ca ani de zile, am fost singura primarie din judet care nu am avut nici un avantaj de la faptul ca suntem inscrisi intr-un sindicat. Pur si simplu, primarul nu a vrut sa ne semneze contractul colectiv de munca, si nu l-a semnat. Ani de zile, celelelte primarii din judet, cu exceptia noastra, a beneficiat de drepturi (pentru hrana si imbracaminte). Nu stiu de ce mai vorbim de o Lege unitara, cind totul este la latitudinea primarului!
1. Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.

2. Contractele colective de muncă, încheiate la orice nivel, nu pot fi semnate decât de reprezentanţii mandataţi în acest sens ai părţilor care au negociat.

3. La nivel de unitate, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat fără semnătura tuturor părţilor numai în cazul în care partea semnatară care reprezintă angajaţii acoperă mai mult de jumătate din totalul angajaţilor.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv munca ramura constructii birta birta contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii este valabil? (vezi toată discuția)
Am dreptul la salariu compensatoriu? anemonica anemonica In ianuarie am fost disponibilizata si am depus o cerere pentru a primi salariul compensatoriu. (\".......... va rog sa dispuneti intocmirea documentelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua este corect sa se micsoreze sporul de 100% acordat ... valentinatudoran valentinatudoran buna ziua este corect sa se micsoreze sporul de 100% acordat pentru weekend si sarbatori legale la maxim 5% si compensarea cu zile libere prin semnarea ... (vezi toată discuția)