avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deces supradoză
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deces supradoză

Buna ziua.

Noaptea trecută un prieten a venit la mine in apartament, am consumat amandoi heroina (pe care el a achizitionat-o din fonduri proprii), iar urmarea a fost ca el a murit. Precizez ca era major, avand 39 de ani. Am chemat ambulanta, iar la fata locului s-a deplasat si un echipaj de politie care a cercetat camera si a observat si ridicat ustensilele folosite pentru prepararea si administrarea drogului, a constatat ca nu exista alte stupefiante in casa, apoi politistii mi-au luat o declaratie si au plecat. Medicii SMURD au incercat manevre de resuscitare, insa, cum acestea nu au avut succes, au ridicat cadavrul si au plecat si ei.

Ceea ce vreau sa stiu este daca exista posibilitatea sa imi fie imputat ceva legal - avand in vedere ca, din cate stiu, consumul de droguri nu se sanctioneaza penal, iar in privinta cauzei decesului nu incap indoieli: "stop cardio-respirator datorat unei supradoze autoadministrata".

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: BEmanuel87 , utilizator 15:12, 16 Decembrie 2018
Detinerea de droguri pentru consum propriu se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Doamnă avocat, vă mulțumesc pentru răspuns, dar nu eram in posesia efectivă a niciunui drog în momentul în care poliția a venit în casă. Drogurile pe care prietenul meu le adusese fuseseră deja consumate cu o jumătate de oră înainte ca eu sa apelez serviciul unic de urgență și, deci, cu vreo 45 de minute înainte ca echipajul de salvare și cel de poliție sa fi sosit in casă. Tot ceea ce mai rămăsese la fața locului erau seringile pe care le folosiserăm. Mă interesează dacă mi se poate imputa faptul ca i-am pus la dispoziție apartamentul în ideea de a se droga sau dacă există vreun alt motiv de natură penală pentru care aș putea fi tras la răspundere. Vă mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etnobotanice georgelpetrescu georgelpetrescu Buna ziua, prin vara anului 2011 umblam cu un tip care se droga cu etnobotanice, fost patron de magazin de etnobotanice. pentru o perioada de cateva luni ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Consum marijuana Ionut Razvan Ionut Razvan In urma cu putin timp, o saptamana , am fost gasit intr.un parc, cu mai putin de jumatate de gram de marijuana si o tigara confectionata! Am depus o ... (vezi toată discuția)