avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... etnobotanice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

etnobotanice

Buna ziua,

prin vara anului 2011 umblam cu un tip care se droga cu etnobotanice, fost patron de magazin de etnobotanice. pentru o perioada de cateva luni m-am intalnit cu el destul de des, am fost prieteni apropiati. mai fumam si eu cate ceva din ce-si procura de pe internet. intr-o zi am fost cu el la posta sa ridice un colet cu etnobotanice. l-a ridicat si ne-am oprit la un bar sa bem o bere. dupa cateva minute imi spune sa ma duc la market sa iau o paine sa facem niste sandwich-uri acasa. am plecat sa iau paine si am luat si rucsacul lui in care se afla coletu cu etnobotanice pentru a pune painea, sa nu mai cumpar plasa. cand ma intorc de la market vad 2 masini de politie in fatza barului. stiam ca sunt intr-o zona gri, nu stiam daca etnobotanicele pe care le am in rucsac sunt legale sau nelegale. stiam ca unele dintre ele erau deja interzise in functie de substantele cu care erau facute. cand am vazut politia nu m-am mai intors in bar, am plecat acasa si l-am asteptat pe amicul meu. a ajuns acasa si mi-a zis ca a fost perchezitionat dar politia i-a dat drumul pentru ca nu au gasit nimic la el. la scurt timp dupa ce aceasta intamplare am renuntat definitiv la etnobotanice si s-a rupt si prietenia noastra.
acum am aflat ca tipul are mari probleme cu legea, tot in legatura cu drogurile. credeti ca daca spune politiei despre acest eveniment petrecut acum 5 ani mi s-ar mai putea intampla ceva dpdv legal? mentionez ca eu am fumat etnobotanice de cateva ori si nu am vandut absolut niciodata nimic.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:21, 22 Februarie 2017
Va fi greu de dovedit.
Dacă va cheamă la parchet e bine sa aveți avocat.
Dacă nu vindeți și nu ați vândut veți scăpa.
banuiesc ca politia ar trebui sa aiba o mostra din acel pachet livrat in 2011 pentru a face analiza sa vada substantele legale sau ilegale, nu? ori aceasta mostra este imposibil de obtinut, acele etnobotanice au fost consumate cu ani in urma.
Da, trebuie sa existe substantele.
Unii vindeau frunze uscate si ziceau ca sunt etnobotanice...
Probabil ca reuseau sa creeze efectul Placebo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda tulburarea linistii publice Kalvin1323 Kalvin1323 În urma cu o săptămână eram cu niște prieteni la bar ne întâlnisem sa bem câte ceva. La un moment dat intra în bar 4 agenți de poliție 3 bărbați ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de etnobotanice. ce se poate întâmpla în continuare? ContSters496500 ContSters496500 Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si ... (vezi toată discuția)
Cumparare etnobotanice mosuxl mosuxl buna ziua am si io o problema legata de produsele astea etnobotanice am cumparat in primavara anului trecut niste produse dintrun magazin din miercurea ciuc cu ... (vezi toată discuția)