avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate CorneliaSandu81

Activitate CorneliaSandu81

Răspuns la discuția Mostenire
Deci va trebui sa mergem la notar sa facem toti 4 act de donatie pentru mama. Trebuie sa fie prezenta si mama cand se face actul de donatie?
Multumesc
Discuție Mostenire
Buna ziua
as avea nevoie de ajutor, sa-mi spuneti ce avem de facut. O sa va povestesc pe scurt: In 2011 tatal meu a decedat, am facut succesiunea, doar ca unul dintre frati nefiind in tara nu a trimis procura cum trebuie si atunci nu s-a mai putut sa fie trecuta mama ca unic mostenitor (din punct de vedere legal se putea, dar dpdv moral nu). As dori sa stiu ce avem de facut pentru a-i putea pune casa (apartamentul) pe numele mamei noastre ca ea sa poata lasa casa la cine o ingrijeste. Suntem 4 frati, iar 2 au si copiii minori (noi avem intre 33 si 37 ani) Fratele care nu a facut procura cum i-am cerut noi nu este casatorit, dar are 2 copiii (5 si 7 ani). Inca nu s-a pus problema ca ar avea vreo pretentie la casa, dar ca sa nu intervina alte persoane (de exemplu mama copiilor lui, nu au fost casatoriti niciodata) am vrea sa facem aceste lucruri acum, ca vine si el in tara si cea mica de asemenea vine acum.
Si nu stiu cum trebuie procedat.
Va multumesc
Răspuns la discuția Examen Suplinitor Necalificat
Multumesc
Buna ziua,
am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva.
Unde pot gasi informatii despre examenul de suplinitor necalificat?
Ma uit pe net de ceva timp si nu am gasit nimic concret. Am intrat si pe site-ul ISJ, dar nu am gasit nimic. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc anticipat.

CorneliaSandu81 a scris:

Buna ziua,
am si eu o nelamurire referitoare la conventiile civile. Eu sunt angajata cu CIM la o firma, pe langa asta mai am si un PFA, la ambele platesc impozit si CASS, iar la CIM toate celelalte dari. Pe langa asta tin si contabilitatea la o asociatie de proprietari, cand mi-am inregistrat conventia civila la finante au spus sa trec impozit 10%, iar acum imi zic sa depun declaratia 112, dar la impozit imi calculeaza automat impozitul de 16 % si CASS-ul. Cum trebuie de fapt facut?

Deci daca sunt inregistrata cu impozit de 10% la finante trebuie sa depun doar declaratia 100. Cel putin asa mi-a spus un expert contabil.
Buna ziua,
am si eu o nelamurire referitoare la conventiile civile. Eu sunt angajata cu CIM la o firma, pe langa asta mai am si un PFA, la ambele platesc impozit si CASS, iar la CIM toate celelalte dari. Pe langa asta tin si contabilitatea la o asociatie de proprietari, cand mi-am inregistrat conventia civila la finante au spus sa trec impozit 10%, iar acum imi zic sa depun declaratia 112, dar la impozit imi calculeaza automat impozitul de 16 % si CASS-ul. Cum trebuie de fapt facut?
Buna ziua,
am si eu o nelamurire referitoare la conventiile civile. In martie cand m-am inregistrat la finante mi s-a spus sa tec in conventia civila impozit 10%, iar in rest nu mai datorez nici o alta obligatie fiscala. Acum cei de la Finante spun ca trebuie sa intocmesc declaratia 112. Tin sa mentionez ca eu sunt angajata cu CIM la o alta firma, si mai sunt si PFA , la ambele platesc impozit 16% si CASS-ul 5.5%, iar ca si salariat si celelalte dari. Acum vin cu intrebarea si pentru Conv, civila ce impozit si ce dari ar mai trebui declarat? Altfel nu pot depune decl. 112.
Multumesc
Multumesc mult pentru raspunsuri. O sa verific din nou sa vad unde este greseala.
la activ am suma mai mare decat la pasiv.
Buna seara,
si daca totusi exista diferente? Unde gresim?