buna ziua, sotul meu este plecat la munca in germania si nu poate veni in vizita decat dupa terminarea contractului de un an, cum as putea eu sa plec in vizita la el cu cei doi copii ai nostrii, vreau sa mentionez ca nu ne-am asteptat ca plecarea lui sa fie pe un termen atat de lung si nu am facut nici o procura din tara si nu avem nici pasapoarte la copii, ce ar trebui el sa imi trimita de acolo ca sa pot face pasapoarte pentru copii si sa pot pleca eu cu avionul la el? va multumesc anticipat pentru raspunsuri
printii mei au intentat proces primariei municipale deoarece se creiau multe confuzii cu facturile, corespondenta,etc, proces care a fost castigat si prin care se specifica clar ca primaria este obligata sa rezolve situatia privind numarul de casa,sentinta a fost data pe 28 ianuarie 2010, mama mea vazand ca nu se ia nici o masura in 2012 s-a prezentat din nou la primarie si i s-a comunicat ca a expirat termenul deoarece ea trebuia sa se prezinte in decurs de un an la un executor, ceea e ea nu a stiut, acum sa intenteze alt proces nu isi permite nici fizic, nici financiar, plus ca mi se pare o absurditate sa te judeci pe ceva ce este de foarte mult timp al tau, ba mai mult se poate dovedi si cu acte.
buna ziua! am o mare nelamurire in ceea ce priveste problema mamei mele, parintii mei si-au cumparat de la stat o casa in 1973, in 1978 deja aveau titlul de proprietate pe casa, au intabulat casa si terenul pe care este construita in anul 2005, vis-a-vis de aceasta casa in 1991 o doamna a inceput constructia unei case( terenul ar fi apartinut bunicilor ei),nu ar fi fost nici o problema daca respectiva doamna nu si-ar fi trecut casa tot la acelasi numar ca si casa parintilor mei, ei au intentat proces pe care l-au si castigat in 2010 dar deoarece ei au crezut ca daca au castigat procesul e totul bine nu s-au prezentat la un executor decat dupa ce termenul expirase. intrebarea mea este ce se poate face, intre timp tatal meu a decedat, noi toti suntem plecati din localitate iar mama mea primeste zilnic insulte si amenintari de la aceasta doamna, de mentionat ca aceasta persoana are multe relatii si foarte multi bani cu care sa deschida multe usi. Cu toate ca pare ceva desprins de realitate se pare ca la noi in tara totul este posibil. va multumesc si rog sa imi raspundeti!
buna ziua! am depus actele pentru schimbarea cartii de identitate deoarece a expirat, in aceeasi zi in care am depus actele am aflat ca trebuie sa fac urgent o procura notariala cu drept de semnatura mamei mele, ce as putea face in aceasta situatie? la politie am intrebat si mi-au raspuns ca nu pot grabi eliberarea cartii de identitate si la notar nu pot face procura cu o copie dupa un buletin expirat. Ce solutie am in cazul de fata? deoarece am nevoie urgenta sa fac acea procura.
daca de exemplu ma angajez la o alta firma incepand cu luna septembrie se poate? ca de la directia de asistenta sociala mi-au spus ca imi trebie continuitate de 12 luni si ca somajul nu intra in perioada de continuitate
am o vechime in campul muncii de 19 luni (oct 2012 - mai 2012) dupa care firma m-a bagat in somaj, somajul este pana in luna octombrie ( mai 2012 - oct 2012) iar eu trebuie sa nasc in aprilie 2013 ce trebuie sa fac ca sa primesc indemnizatia de crestere a copilului.