avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate Nic75

Activitate Nic75

Bună ziua. Mă numesc St și locuiesc în Italia. De 14 ani jumătate, sunt într-o relație cu Mihaela, rezidentă și ea în Italia cu mine. Din 07/2016, suntem părinții unui băiețel . Este născut în Italia, iar numele de familie este numele meu, , fiind eu tatăl biologic. Povestea noastră a luat o întorsătură neașteptată, din momentul conceperii și nașterii lui S, fără ca noi să știm că va urma asta. Mihaela la momentul respectiv, nu era încă divorțată de fostul soț, dar de care era despărțită deja din 2008. În urma căsniciei lor, au rezultat 2 copii, care au locuit cu mama în Italia, după despărțirea părinților din 2008. În noiembrie 2016, am fost la consulatul român la Bologna, (Italia) în prima noastră tentativă, de a depune actele pentru certificatul de naștere românesc al copilului, dar din păcate nu s-au putut elibera, deoarece , mama, avea încă numele fostului soț și automat, copilul ar fi fost trecut cu numele fostului soț al mamei. Pe data de , foștii soți au divorțat legal și de comun acord, într-un birou notarial din București, sectorul 6... copiii lor, fiind deja majori la momentul divorțului. Chiar dacă divorțul a fost înfăptuit, tot nu s-a putut elibera certificat de naștere românesc lui S, deoarece trebuia făcută o tăgadă, pentru că în momentul conceperii și nașterii, mama nu era divorțată legal (noi habar nu aveam de așa ceva) având în continuare numele din urma căsătoriei. Așa că, o altă tentativă fără succes a avut loc în 2018 la consulatul român la Bologna. În 2020, am cerut ajutorul unui avocat, care după aproape 2 ani de zile pentru noi (bine, fiind și pandemia la mijloc)...a găsit ca ultimă soluție pentru noi, trecerea minorului pe numele "tatălui" prezumt, iar după câteva luni, să deschidă un proces împotriva lui și să îl cheme în instanță, să îi ceară să renunțe la paternitate. În ceea ce ne privește, nu am fost de acord...nici noi, nici "tatăl" prezumt cu această soluție. Țin să precizez, că în contextul situației noastre actuale, noi comunicam cu "tatăl" prezumt și suntem în relații de respect și colaborare, venite din partea ambelor părți, pentru finalizarea acestui proces complicat. Dorim să ne fie bine tuturor, iar S să aibe în sfârșit certificat românesc, cu numele tatălui său biologic trecut, (are doar italienesc dar nu-i folosește la nimic) să poată călătorii, să își viziteze frații in Anglia, să își viziteze și să-și cunoască bunicii din România, dar nu suntem de acord ( niciunul dintre noi) cu soluția decisivă aleasă de fostul avocat. Am fi recunoscători, daca s-ar putea pune in discuție la tribunal, un test ADN. Cu siguranță ne-ar salva.
Mulțumim pentru înțelegere și sperăm din inimă să putem rezolva aceasta situație, (dureroasă pentru noi) cât mai repede posibil. Dacă sunt nelămuriri, suntem aici sa vă răspundem.
Mulțumim.
Cu respect,
Discuție Cale de atac
Bună ziua. am depus o cerere de deschidere a unui proces de tagada a paternității, după care, mi-a venit acasă un plic cu o cerere ca in termen de 10 zile sa mai depun niste acte la dosar alfel imi anulează cererea, cum nu eram in țară, nu am putut depune actele in acest termen si mi s-a anulat cererea. ce pot face in aceste condiții, există o cale de atac? Va mulțumesc!
Va multumesc pentru sfat .Ce acte imi trebuiesc pentru a face interdictie pe vanzare ,ce-i de la primarie mi-au dat adresa asta pentru a ma cosulta cu cineva . Va multumesc !
Pot stopa demersurile de a scoate un cetificat medico-legal psihiatric mamei mele de catre persoane ca vor sa o insele si sa ii ia casa ? ce pot face in acest caz ?