avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Activitate katalyna76

Activitate katalyna76

Buna ziua!
Va rog mult, lamuriti-ma si pe mine ce inseamna "evictiune totata sau partiala" (la un contract de vanzare-cumparare garsoniera intr-un bloc nou construit). Dezvoltatorul garanteaza pe cumparator de orice aceasta evictiune, dar si pt vicii ascunse.Continua spunand ca "a fost indeplinita de cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla bunul imobil la momentul predarii pt a descoperi viciile aparente, pe care eu, vanzatorul personal am obligatia sa le remnediez". Dar, exista deja probleme cu peretele nostru in care se infiltreaza apa de la ploaie. Ce ar trebui sa fac in cazul acesta, cum ar trebui trecut in contract cazul in care vanzatorul, desi anuntat de probleme, refuza sa se conformeze clauzei contractuale, ba mai mult, aud ca ar fi cerut bani la oameni pentru a remedia aceste probleme. In situatia in care nici nu a ajuns sa le faca contracte pe casa (nu la toti).
As vrea sa il oblig cumva sa suporte consecintele unui refuz, sa imi deconteze cheltuilelile din rata lunara, daca remediez eu personal.
Astept cu interes raspunsul dvs, si va multumesc!

Răspuns la discuția contract la notar
Oare nu stie nimeni sa imi raspunda?? :(
Buna ziua, din nou!:)

Am obtinut un model de vanzare cumparare de la un vecin, si dat fiind ca acelasi tip de contract ne va face si noua, am cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta va rog.

Un prim aspect spune asa "imobilul-bloc a fost edificat in temeiul autorizatiei de constructie nr..din data 19.01.2012 emisa de primaria sector, si preluat cu proces verbal de receptie din data de 30.01.2012". Faptul ca sunt apropiate datele ar constitui o ilegalitate?

O alta nelamurire este ca nu stiu ce inseamna "evictiune totata sau partiala".Dezvoltatorul garanteaza pe cumparator de orice aceasta evictiune, dar si pt vicii ascunse.Continua spunand ca "a fost indeplinita de cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla bunul imobil la momentul predarii pt a descoperi viciile aparente, pe care eu, vanzatorul personal am obligatia sa le remnediez". Dupa cum spuneam, exista deja probleme cu peretele nostru in care se infiltreaza apa de la ploaie. Ce ar trebui sa fac in cazul acesta, cum ar trebui trecut in contract cazul in care vanzatorul, desi anuntat de probleme, refuza sa se conformeze clauzei contractuale, ba mai mult, aud ca ar fi cerut bani la oameni pentru a remedia aceste probleme. In situatia in care nici nu a ajuns sa le faca contracte pe casa.
As vrea sa il oblig cumva sa suporte consecintele unui refuz, sa imi deconteze cheltuilelile din rata lunara, daca remediez eu personal.

Inca un aspect ar fi, ca desi in antecontract se angajeaza sa nu imi ceara alti bani in afara de pretul convenit, si garsoniera este predata "la cheie, cu toate utilitatile (apa, gaze, curent)", ne-a cerut sa platim contorul de gaze (contractul este pe numele lui).Eu am intrebat la gdf suez daca se plateste acest contor, mi s-a raspuns ca este in custodie, si numai in cazul in care se deterioreaza sau se fura, se plateste. Acest dezvoltator, ne cere insa sa i-l platim, nu am facut-o pana acum, dar vecinii l-au achitat.Iar nu mi se pare normal.

Va rog mult daca ma puteti lamuri in aceste aspecte, si va multumesc!
Mai am o intrebare, am auzit, ca in cazul in care promitentul vanzator amana perfectarea contractului de vanzare cumparare, se poate apela la un cabinet notarial in vederea trimiterii unei instiintari acestuia, instiintare care in cazul refuzului vanzatorului este ca un fel de dovada ca acesta a refuzat sa se prezinte la notar. Si ar ajuta in cazul in care se ajunge la actionarea in judecata a vanzatorului.
Am retinut si acest aspect, as mai avea inca o intrebare daca se mai poate :). Acele acte in baza carora imi va incheia contractul de vanzare cumparare nu trebuie anexate si la contract?
As mai avea inca un aspect de lamurit (si va multumesc inca o data pe aceasta cale pentru raspunsuri). Dupa ce am incheiat antecontractul, achitand avansul si urmand a achita rate egale la dezvoltator, a fost de acord sa ne mutam in garsoniera. Intre timp am observat ca pe unul din pereti apar niste infiltratii de cate ori ploua (se ingalbeneste si arata ca o pata), am informat dezvoltatorul despre acest lucru insa nu m-am ales decat cu niste promisiuni de a-l repara. Dat fiind ca urmeaza sa semnam contractul, cum as putea proceda sa il determin sa repare acest perete (am citit ceva despre o clauza de "vicii ascunse", dar el poate refuza).
Va multumesc! Aveti dreptate, si la antecontract erau necesare insa nu am vazut nici unul, sa inteleg ca notaritza a incalcat ceva legi..? Si ma gandesc ca poate face la fel si la semnarea contractului de vanzare cumparare? Sau in cazul contractului de vanzare cumparare este impetuos necesar respectarea legii mai mult decat in cazul antecontractului?
Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul unui bloc nou construit (potential vanzator), pentru o garsoniera, in conditiile in care exista deja un antecontract? Este posibil ca notarul sa autentifice acest contract de vanzare cumparare fara ca dezvoltatorul sa prezinte aceste documente necesare? Multumesc, astept cu interes un raspuns intrucat in urmatoarele saptamani urmeaza sa ma prezint la notar.