avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nereguli contract casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nereguli contract casa

Buna ziua!
Va rog mult, lamuriti-ma si pe mine ce inseamna "evictiune totata sau partiala" (la un contract de vanzare-cumparare garsoniera intr-un bloc nou construit). Dezvoltatorul garanteaza pe cumparator de orice aceasta evictiune, dar si pt vicii ascunse.Continua spunand ca "a fost indeplinita de cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla bunul imobil la momentul predarii pt a descoperi viciile aparente, pe care eu, vanzatorul personal am obligatia sa le remnediez". Dar, exista deja probleme cu peretele nostru in care se infiltreaza apa de la ploaie. Ce ar trebui sa fac in cazul acesta, cum ar trebui trecut in contract cazul in care vanzatorul, desi anuntat de probleme, refuza sa se conformeze clauzei contractuale, ba mai mult, aud ca ar fi cerut bani la oameni pentru a remedia aceste probleme. In situatia in care nici nu a ajuns sa le faca contracte pe casa (nu la toti).
As vrea sa il oblig cumva sa suporte consecintele unui refuz, sa imi deconteze cheltuilelile din rata lunara, daca remediez eu personal.
Astept cu interes raspunsul dvs, si va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 16:18, 25 August 2012
1-
Evicţiunea totală este atunci când cumpărătorul pierde în întregime proprietatea lucrului vândut ca urmare a unei actiuni in revendicare, a unei actiuni in petitie de ereditate sau a unei actiuni ipotecare.

2-
Evictiune partiala=Pierdere in total sau in parte a dreptului de proprietate asupra unui lucru de catre persoana care a dobandit acest drept ca urmare a recunoasterii, dreptului invocat de o alta persoana asupra aceluiasi lucru.
Potrivit legii, vanzatorul are indatorirea de a nu savarsi, el sau asuccesorii sai, nici un fapt care sa tulbure pe cumparator in exercitarea drepturilor sale; de a apara pe cumparator impotriva evictiunii provenite de la terte persoane si de a-l despagubi pe cumparator in cazul in care acesta a fost evins total sau partial.
Cumparatorul actionat in judecata poate chema in garantie pe vanzator pentru a face dovezile necesare prevenirii evictiunii.
Vanzatorul este exonerat de raspundere pentru evictiune daca cumparatorul evins a omis chemarea sa in garantie si daca vanzatorul dovedeste ca avea mijloace pentru a respinge actiunea evingatorului.
Prin contract partile pot stipula sporirea, diminuarea sau inlaturarea raspunderii vanzatorului pentru evictiune cu exceptia raspunderii pentru evictiunea ce rezulta din fapta proprie a vanzatorului sau a succesorilor sai.

3-Daca pe cale amabila nu se solutioneaza problema cu care va confruntati,aveti la indemana actiune in justitie impotriva dezvoltatorului
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
ynocentta, utilizator
La predarea in fapt a locuintei se pretinde un PV de receptie!Cum ati semnat de primire?
Nu ati facut nici o mentiune acolo??#-o:P:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract la notar katalyna76 katalyna76 Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Revocare contarct vanzare cumparare marva marva In data de 27.07.2012 am cumparat o locuinta la tara. La momentul achizitionarii nu am stiut ca este o zona rau famata a localitatii. La nici o luna, deja nu ... (vezi toată discuția)