avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate marida

Activitate marida

la incetare cim a unui angajat trebuie sa ii platesc zile co neefectuat.
cum se calculeaza concediul de odihna neefectuat daca în ultima luna de activitate a primit prima? se tine cont si de aceasta cand se face media ultimelor 3 luni?
Discuție Prelungire CIM
La o persoana cu CIM pe perioada determinata cu data de inceput 11.02.2013 si data sfarsit 13.05.2013, data sfarsit este acelasi lucru cu data incetarii sau este ultima zi de lucru?
cu ce data pot face prelungirea acestui contract?
Cand se transmite in Revisal modificarea, astfel ca acest CIM sa nu inceteze de drept?
Pentru o persoana care a primit decizie de pensionare si este inca angajata la o societate privata cu cim pe perioada nedeterminata, cum se procedeaza pentru incetarea contractului de munca?
in ce baza legala se face incetarea?
zilele de co neefectuate pot fi platite?
daca se doreste ca aceasta sa continue activitatea se face un nou contract de munca?

multumesc anticipat!
daca la forma de organizare trec alte asociatii cu personalitate juridica pot sa introduc si codul CAEN.
DE CE NU POT SA INTRODUC COD CAEN?
pentru asociatiile de proprietari (locatari) la introducerea datelor in revisal pentru angajator, la forma juridica ce se trece: organizatii sau alte asociatii cu personalitate juridica; sau alte persoane juridice? de asemeni la forma de organizare?
Discuție consum pausal
Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care este reglementat consumul pausal de apa rece si calda? Cum ar fi legal sa calculez listele de intretinere pentru cei necontorizati?
Discuție restantieri
la asociatia de proprietari avem doua situatii:
1. Un restantier de un an de zile care a facut credit ipotecar si a plecat cu banii in strainatate iar banca i-a luat casa si a vandut-o fara sa instiinteze asociatia;
2. Un proprietar care din 2008 a parasit apartamentul si are restante din 2008. In anul 2012 s-a reusit sa i se afle o adresa din alt oras si printr-o scrisoare recomandata i s-a trimis o somatie la care s-a primit si un raspuns prin care ne promitea ca va incepe achitarea esalonat a datoriilor incepand cu luna mai 2012, doar sa il scutim de penalitati. Am asteptat si acesata luna si nu a dat nici un semn de viata, bineanteles nu ne-a lasat nici un numar de telefon. In noiembrie 2012 i-am trimis o noua somatie si la fel ne-a trimis o scrisoare prin care s-a angajat ca va veni si va achita aceasta datorie. (Banuim despre acesta ca se afla in inchisoare)

Ce putem face in aceaste doua situatii pentru a nu pierde banii pe care ii datoreaza la intretinere, asociatiei?
Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar?
intr-o asociatie de proprietari, cine are responsabilitatea de a soma restantierii sau de a-i da in judecata?