avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantieri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantieri

la asociatia de proprietari avem doua situatii:
1. Un restantier de un an de zile care a facut credit ipotecar si a plecat cu banii in strainatate iar banca i-a luat casa si a vandut-o fara sa instiinteze asociatia;
2. Un proprietar care din 2008 a parasit apartamentul si are restante din 2008. In anul 2012 s-a reusit sa i se afle o adresa din alt oras si printr-o scrisoare recomandata i s-a trimis o somatie la care s-a primit si un raspuns prin care ne promitea ca va incepe achitarea esalonat a datoriilor incepand cu luna mai 2012, doar sa il scutim de penalitati. Am asteptat si acesata luna si nu a dat nici un semn de viata, bineanteles nu ne-a lasat nici un numar de telefon. In noiembrie 2012 i-am trimis o noua somatie si la fel ne-a trimis o scrisoare prin care s-a angajat ca va veni si va achita aceasta datorie. (Banuim despre acesta ca se afla in inchisoare)

Ce putem face in aceaste doua situatii pentru a nu pierde banii pe care ii datoreaza la intretinere, asociatiei?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 9 Ianuarie 2013

-Aplicati dispozitiile prevazute de art 50 si 51 din L nr 230/2007
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
elga50, moderator
1. Asociatia trebuia sa actioneze inainte de a se vinde apartamentul la licitatie. Acum asociatia sa consulte un avocat si sa incerce a recupera banii de la banca.
2. Cu proprietarul restantier din 2008, asociatia are toate sansele sa repete isprava de la primul punct, adica sa se trezeasca cu alt proprietar.
Asociatia trebuie sa actioneze imediat in instanta acest proprietar cu restante din 2008, depunand la dosar si scrisaore prin care acesta promite ca va plati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere debite mai mari de 3 ani roh roh O datorie mai mare de 3 ani catre asociatia de proprietari se poate prescrie daca in perioada care depaseste cei 3 ani totusi s-a mers la mediator si s-a ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta locatar anl ciprianagapie ciprianagapie Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. ... (vezi toată discuția)