avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate giocont

Activitate giocont

Multumesc!
scuze! Inca ceva: chiria este stabilita si platita in lei!
Buna ziua!
Daca a fost depusa Declaratia unica in anul 2024, odata cu depunerea formularului C168, urmare a incheierii unui contract de inchiriere locuinta, incheiat intre persoane fizice pe o perioada de 1 an (1 noiembrie 2024- 31 octombrie 2025) si suma estimata a venitului din anul 2024 nu s-a modificat in timpul anului 2024, atunci mai trebuie depusa o noua Declaratie unica pana la 26.05.2025?
Multumesc!
Buna ziua!
O microîntreprindere fara salariați, poate avea 2 acționari desemnați și că administratori, fiecare semnând cate un contract de mandat, daca respecta și celelalte condiții prevăzute de Codul fiscal?
Mulțumesc!
Buna ziua!
Va rog imi spuneti daca se considera vechime in munca integrala (ca stagiu de cotizare contributiv) perioada in care o persoana este incadrata cu contract de munca part-time? Adica, daca lucreaza 6 luni, cate 4 ore/zi, atunci vechimea la pensie este de 6 luni sau de 3 luni?
Si
Cum se calculeaza impozitul pe venit si contributiile (CAS si CASS) in acest caz? La salariul minim sau la salariul din contract corespunzator numarului de ore lucrate?
Răspuns la discuția Declaratia unica
Un singur contract semnat de ambii proprietari și de chiriaș. In contract trebuie desemnată persoana care se va ocupa cu înregistrarea contractului la ANAF (C168) și cu eventualele modificări.
Mergeți la
Un Notar și unul din soți da o declarație prin care acceptă că veniturile care se încasează din chirii sa fie încasate numai de unul din soți. Acea persoana va declara veniturile și va plăti impozitele la ANAF.

Lucretia Barbu a scris:

Bună ziua! Eu și soțul meu deținem un apartament pe care îl închiriem. Facem 2 contracte, sau doar unu. Am înțeles că s-a schimbat legea din acest an

Discuție taxa timbru
Buna ziua!

In situatia in care se deschide actiune in instanta pentru incasarea de dobanzi la sumele reprezentand pensii recalculate si platite cu intarziere de Casa de Pensii Publice, se plateste taxa de timbru?
Multumesc!
Răspuns la discuția Taxa cimitir fara succesiune
Platiti prin transfer bancar, in numele mamei dvs!
Intre timp, rezolvati cu succesiunea!
nu sunt singurul... Da, am inteles! Ce nu stiu, este cum poti obliga Casa sa emita decizia (prin instanta, probabil), deoarece legea 360/2023 nu prevede "sanctiuni' si cai de atac in aceasta privinta!
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care ar fi modalitatea de obligare a CNPP sa emita decizia de pensionare, in situatia in care CNPP nu a respectat termenul din prevederile art. 93 (1) din Legea 360/2023, in conditiile cererii depuse de pensionar in data de 02 sep 2024 - pentru aplicarea prevederilor art. 144 (7).
Multumesc!