Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care ar fi modalitatea de obligare a CNPP sa emita decizia de pensionare, in situatia in care CNPP nu a respectat termenul din prevederile art. 93 (1) din Legea 360/2023, in conditiile cererii depuse de pensionar in data de 02 sep 2024 - pentru aplicarea prevederilor art. 144 (7).
Multumesc!
nu sunt singurul... Da, am inteles! Ce nu stiu, este cum poti obliga Casa sa emita decizia (prin instanta, probabil), deoarece legea 360/2023 nu prevede "sanctiuni' si cai de atac in aceasta privinta!
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Numai prin instanta . Doar ca , un asemenea demers , nu prea are rost . Dupa cat de “ repede “ merg procesele astazi , foarte probabil primul termen va fi mult dupa ce veti fi intrat in posesia deciziei .
Nici nu trebuie sa cuprinda .. legea speciala se completeaza cu legea generala ..adica cu obligatia de a face mentionata in Codul Civil.
Prin obligaţie de a face se intelege indatorirea de a executa o lucrare, de a presta un serviciu sau de a preda un lucru, deci, în general, orice prestatie pozitiva în afara celor care se incadreaza in noţiunea de „a da”. Obligatia de a nu face consta in indatorirea subiectului pasiv de a se abtine de la o actiune sau de la anumite actiuni.