avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare neemisa in termen de CNPP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare neemisa in termen de CNPP

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care ar fi modalitatea de obligare a CNPP sa emita decizia de pensionare, in situatia in care CNPP nu a respectat termenul din prevederile art. 93 (1) din Legea 360/2023, in conditiile cererii depuse de pensionar in data de 02 sep 2024 - pentru aplicarea prevederilor art. 144 (7).
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2024
giocont, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:45, 29 Decembrie 2024
Care este nelamurirea ? Nu sunteti singurul in aceasta situatie.
nu sunt singurul... Da, am inteles! Ce nu stiu, este cum poti obliga Casa sa emita decizia (prin instanta, probabil), deoarece legea 360/2023 nu prevede "sanctiuni' si cai de atac in aceasta privinta!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai prin instanta . Doar ca , un asemenea demers , nu prea are rost . Dupa cat de “ repede “ merg procesele astazi , foarte probabil primul termen va fi mult dupa ce veti fi intrat in posesia deciziei .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu trebuie sa cuprinda .. legea speciala se completeaza cu legea generala ..adica cu obligatia de a face mentionata in Codul Civil.

Prin obligaţie de a face se intelege indatorirea de a executa o lucrare, de a presta un serviciu sau de a preda un lucru, deci, în general, orice prestatie pozitiva în afara celor care se incadreaza in noţiunea de „a da”. Obligatia de a nu face consta in indatorirea subiectului pasiv de a se abtine de la o actiune sau de la anumite actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dupa repetate deplasari la casa de pensii, dupa nenumarate ... lidia01 lidia01 Buna ziua, dupa repetate deplasari la casa de pensii, dupa nenumarate mail-uri trimise, in continuare ma aflu fara decizia de recalculare cf. Legii 360/2023. ... (vezi toată discuția)
Noua formula de calcul din legea 360/2023 Marioni Marioni Buna ziua, As dori sa știu daca art.88 din legea 360/2023 se aplica si pentru persoanele care sunt deja pensionate la data intrării in vigoare a noii ... (vezi toată discuția)
activitate in grupele de munca anterior anului 2001, pensia scazuta. gheorgheulici gheorgheulici Sotia a fost pensionata in Februarie 2001 la varsta de 50 ani si 8 luni dupa 20 de ani in grupa l de munca (chimist, radiatii) si 5 ani de grupa a ll a ... (vezi toată discuția)