avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate ailedav

Activitate ailedav

Răspuns la discuția Recalculare taxe vamale
Probabil asa vom face.
Avand in vedere ca depunerea contestatiei se face la biroul vamal sigur se respinge. Azi voi discuta cu un avocat deoarece nu cunosc legislatia deloc privind taxele vamale.
Firma nu are si nu a avut datorii la stat, daca stiam ca trebuie sa achitam aceste taxe le achitam la momentul importului sau in momentul aflarii despre ele insa majorarile nu mi se par justificate.
Am primit in cursul zilei de azi procese verbale de recalculare taxe vamale referitoare la importurile facute in 2005 si 2006. Se invoca faptul ca pe facturile cu care a fost importata marfa aveau trecute pe ele "Declaratia de Origine UE" iar aceasta nu a fost recunoscuta de autoritatea vamala din Germania (tara exportatoare) si aceste date au fost transmise in Romania iar noua ca si importatori ni se imput taxe, comisioane si TVA recalculat la articolele respective plus penalizari (majorari intarziere) pentru aceste sume neachitate din 2005-2008.
Furnizorii din Germania ne-au confirmat azi faptul ca au avut control si au existat anumite Declaratii de Origine pe care vamesii nemti nu le-au luat in considerare desi ei aveau la randul lor Declaratii de Origine de la furnizorii lor. (Un caz idiot: ulei aromat fabricat in Germania care avea in componenta o substanta in procent foarte mic provenienta Asia. Din acest motiv nu au recunoscut Declaratia de origine desi Furnizorul este Fabricant cu sediul in Germania).
Noi, ca si importatori, nu am stiut nimic de aceste probleme, am primit marfa cu Facturi pe care era trecuta Declaratia de Origine si am platit Tva-ul aferent marfii in momentul importului.
Intrebarea mea este: putem contesta aceste sume recalculate sau macar majorarile care efectiv dubleza suma taxelor?
Nimeni?:(
Buna ziua,

O sa prezint putin problema, sper sa ma fac inteleasa:
In aprilie 2007 o societate a vandut un teren care a fost achizitionat in 2002, initial achizitionat de la Primarie in 2001 de catre o alta societate. In urma cumpararii terenului S.C achizitoare a cerut autorizatie de constructie, proiect... S-au rezolvat toate dar s-a descoperit ca in subteranul terenului respectiv exista o conducta de apa menajera si canal proprietatea altei PrimariiX-(. Mentionez ca cele doua societati care au avut in proprietate acest teren nu au stiut de existenta acestei conducte (construite din 1996) deoarece proprietarul initial Primaria nu a precizat acest fapt nicaieri.
Pentru devierea conductei de pe teren s-a facut un deviz de lucrari iar suma finala de plata se incearca a se imputa ultimei societatii care a vandut acest teren in 2007.
Care ar fi calea directa, corecta si rapida de a rezolva aceasta problema avand in vedere ca cele doua societati nu au stiut de existenta acestei conducte deoarece Primaria la vanzare nu a precizat ca pe terenul lor pe care vor sa-l vanda exista o conducta proprietatea unei alte Primarii???
Va multumesc anticipat, sper sa se inteleaga ceva din varza descrisa.:">
Răspuns la discuția Dreptul tatalui divortat????
Multumesc mult. Este exact asa cum mi-am imaginat.
Cand mama a cerut incuviintarea tatalui pentru ca fiul sa poata parasi tara si pentru stabilirea domiciliului intr-o tara straina, tatal a cerut o despagubire de cateva mii de marci germane, mama a dat acesti bani. Banuiesc ca a fost obisnuit sa obtina doar foloase materiale de pe urma copilului si prin decesul lui vroia sa profite din nou.:(
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, este minunat sa avem raspunsuri competente la doar un click departare. :">
Răspuns la discuția Dreptul tatalui divortat????
Copilul nu avea nimic pe numele lui, chiar si masina cu care a facut accident, avariata in proportie de 80%, era pe numele mamei.
Copilul mai are doi frati dintr-o alta relatie a mamei.
Si eu stiam ca asigurarile de viata nu pot fi atacate adica daca eu fac pt mine o asigurare de viata si persoana imputernicita sa incaseze banii la decesul meu (Doamne fereste!) este fratele meu nu poate nimeni sa ceara nimic, nu? Nici parintii si nici ceilalti frati. Sau e altfel legea?:-/
Banuiesc ca se poate face succesiune cand copilul are ceva pe numele lui dar in acest caz era sponsorizat de parinti, inca era la scoala. Eram 60% convinsa ca asigurarea de viata nu poate sa intre sub incidenta succesiunii, acum nu mai stiu nimic.#-o
Răspuns la discuția Dreptul tatalui divortat????
dcojo a scris:

Trebuie vazut cine a fost trecut ca beneficiar al asigurarii de viata. Probabil ca in acest caz a fost trecuta numai mama si prin urmare tatal nu are nici un drept .


Asa ma gandeam si eu, acesta este doar scopul asigurarilor.
Multumesc, sper sa rezolve totul fara alte complicatii, oricum viata mamei este data peste cap.
Răspuns la discuția Dreptul tatalui divortat????
Da cam asa este :O.
Multumesc pentru raspunsul rapid.
Mama copilului decedat este cumnata mea prin alianta, ea este stabilita in continuare in Germania, a vorbit telefonic cu sotul meu si am ramas socati de aceasta veste, de parca decesul nu ar fi fost suficient :(
Stiu ca fiecare poate sa ceara orice insa legal are vreun drept? Copilul era major, nici macar nu si-ar fi cunoscut tatal pe strada deoarece nu au avut contact deloc.
Banuiesc ca avocatul a trimis scrisoarea la cererea tatalui, este normal, insa legea spune ceva in acest sens? Nu stiu nimic despre ce drepturi au parintii in astfel de cazuri.
Ma scuzati pentru insistente, multumesc pentru raspunsuri.
O sa o anunt pe cumnata-mea sa mearga la un avocat pentru intocmirea unei scrisori raspuns.
Ma doare nerusinarea acestui om.X-(
O sa descriu putin problema pt a se intelege:
Parinti divortati la scurt timp dupa nasterea copilului, custodia la mama, tatal plateste pensie alimentara fara a avea nici un contact cu copilulul. Mama se stabileste in Germania, copilul este crescut pana la varsta de 11 ani de bunici. Mama doreste sa-si duca copilul in Germania, primeste incuviintarea tatalui contra cost, se stabileste renuntarea la plata pensiei alimentare de catre tata. Timp de 8 ani copilul traieste alaturi de mama in Germania, face scoala si munceste, domiciuliul la mama, tatal nu stie nimic despre copil, nu ajuta cu nimic, contact inexistent.
La varsta de 19 ani copilul face un accident de masina fiind singur la volan si fara a mai fi implicate alte victime, dupa ore de operatii nu mai poate fi salvat, copilul decedeaza in spital. Tatal nu participa la inmormantare care este suportata de mama copilului+ toate cheltuielile. Copilul avea o asigurare de viata incheiata cu scurt timp inainte de deces, mama primeste banii de la asigurare care reusesc sa acopere cheltuielile de inmormantare, suma fiind relativ mica.
Tatal copilului apeleaza la un avocat care trimite o scrisoare mamei, la 1 luna jumatate de la deces, prin care solicita jumatate din suma primita de la asigurari.
Intrebarea mea este: Are tatal drept la acesti bani? Ce poate face mama pentru a evita neplaceri ulterioare din partea unui om care-si vede acum copilul mort ca si o sursa de bani?
Multumesc anticipat.
Scuze pentru lunga poveste.
Răspuns la discuția Administrator-nume dupa casatorie
Merci de confirmare.
Sper sa fie suficient, maine merg pe la Reg Comertului si o sa ma conving.:D