avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea vanzatorului pt evictiuni sau vicii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea vanzatorului pt evictiuni sau vicii ascunse???

Buna ziua,

O sa prezint putin problema, sper sa ma fac inteleasa:
In aprilie 2007 o societate a vandut un teren care a fost achizitionat in 2002, initial achizitionat de la Primarie in 2001 de catre o alta societate. In urma cumpararii terenului S.C achizitoare a cerut autorizatie de constructie, proiect... S-au rezolvat toate dar s-a descoperit ca in subteranul terenului respectiv exista o conducta de apa menajera si canal proprietatea altei PrimariiX-(. Mentionez ca cele doua societati care au avut in proprietate acest teren nu au stiut de existenta acestei conducte (construite din 1996) deoarece proprietarul initial Primaria nu a precizat acest fapt nicaieri.
Pentru devierea conductei de pe teren s-a facut un deviz de lucrari iar suma finala de plata se incearca a se imputa ultimei societatii care a vandut acest teren in 2007.
Care ar fi calea directa, corecta si rapida de a rezolva aceasta problema avand in vedere ca cele doua societati nu au stiut de existenta acestei conducte deoarece Primaria la vanzare nu a precizat ca pe terenul lor pe care vor sa-l vanda exista o conducta proprietatea unei alte Primarii???
Va multumesc anticipat, sper sa se inteleaga ceva din varza descrisa.:">
Cel mai recent răspuns: roumanie , utilizator 00:53, 22 Ianuarie 2008
Nimeni?:(
Nu e raspundere pentru evictiune, pentru ca evictiune inseamna altceva... :)

EVICŢIÚNE, evicţiuni, s.f. (Jur.) Pierdere a posesiunii unui bun (imobil) ca urmare a exercitării de către o altă persoană a dreptului său asupra aceluiaşi bun. [Pr.: -ţi-u-] – Din fr. éviction, lat. evictio, -onis.

Cat despre vicii ascunse... parerea mea e ca daca nu s-a stiu de repesctivele conducte nu se angajeaza nicio raspundere. Nu am timp sa motivez in drept, dar asa mi se pare logic.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2008
roumanie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns? Casanoua17 Casanoua17 Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- pot sa construiesc? razvan0786 razvan0786 sunt proprietarul unui teren intravilan prin subteranul caruia trece o conducta de apa apartinand acum Apa Nova.Conducta este acola de dinainte de 1970.Nu pot ... (vezi toată discuția)