Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca persoanele cu gradul 3 de invaliditate pot beneficia de urmatoarele:
1.Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat in baza unui contract privind angajamentul de plata a dobanzii pentru achizitionarea unui singur autovehicul si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului, dar si cu conditia ca valoarea creditului sa nu depaseasca 10.000 de euro, iar returnarea creditului sa nu depaseasca 10 ani. In cazul achizitionarii de autovehicule adaptate pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depasi 20.000 de euro, iar perioada de rambursare este de 15 ani.
2.Scutire de la plata impozitului pe cladire si teren
Buna ziua,
Nu a fost un certificat ci un raport emis la solicitarea politiei. Cred ca trebuie sa solicit o expertiza medicala pentru a completa ulterior raportul.Am dreptate?
Multumesc.
Buna ziua,
Poate cineva a mai patit asa ceva si ma poate ajuta. Sa eliberat un certificat de 75 de zile pe baza iesirii din spital(rani survenite din accident auto). Dupa 7 luni se constata ca mai este necesara o operatie pentru repararea unui os la omoplat(problema cauzata tot de accident). Trebuie obtinut un alt raport medico-legal in baza problemei noi? Daca se obtine un raport poate fi depus ca proba la dosar daca acesta ajunge la instanta?
Multumesc.
Buna ziua,
Imi cer scuze pentru ca nu am specificat ca a fost accident auto. Articolul 49 l-am citit si l-am inteles pe deplin dar ce inseamna,
"f) daunele morale: în conformitate cu legislaţia şi jurisprudenţa din România;"
Pana sa ajung sa ma "cert" cu asiguratorul in instanta trebuie sa merg la mediere. In afara de ce pot proba cu acte cum pot calcula "daunele morale". Ma gandesc ca daca suma este in termenii legali si este agreata de asigurator nu mai continuam cu un proces civil de lunga durata. Deci revin cu intrebare cum se calculeaza aceste daune morale? Banuiesc ca un judecator are o formula de calcul "în conformitate cu legislaţia şi jurisprudenţa din România" dar care este? Eu am sa cer 100.000 de euro pentru ca nu stiu daca dupa finalizarea procesului tatal meu(despre care este vorba) va mai avea nevoie de consulturi medicale costisitoare.
Multumesc.
Buna ziua,
Am optat pentru un avocat din zona. Nu este specializat. Daca poate cineva sa enunteze o suma aproximativa de la care se poate incepe o negociere as fi foarte recunoscator. In alte tari europene am vazut ca sumele pentru daune morale sunt in jurul 150-200 mii de euro. La noi nu cred ca este posibil asa ceva dar poate cineva stie cum se pot calcula aceste daune. Poate exista vreo formula...
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum pot calcula daunele morale pentru 75 de zile de ingrijiri medicale. De asemenea persoana in cauza nu mai poate lucra si teoretic , pana la varsta de 65 ar fi putut lucra(persoana are varsta de 59). De pe urma acidentului suferit a ramas cu sechele atat fizice cat si psihice. Momentan face recuperare dar ar putea dura ani de zile pana sa isi revina cat de cat. Momentan are dureri de umeri si picioare. Imi poate vehicula cineva o suma reala pe baza acestor date?. Va fi un proces si nu stiu ce sa cer si nu as vrea sa fiu tras in piept de firma de asigurari.
Multumesc.
Buna ziua,
Inseamna ca nu ne-am inteles. Eu am intrebat in primul post de carnet nu de dovada si inteleg ca nu poate fi tras la raspundere procurorul pentru ca nu a dat acea dovada.
Multumesc.
Buna ziua,
Ok. Dar permisul nu trebuie sa fie la dosar pentru a demonstra ca persoana in cauza are dreptul de a conduce. In acest caz nu constituie dovada si ramane la dosar permisul de conducere? Dreptul de a acorda 30 de zile revine procurorului si el poate acorda sau nu acest drept. Nu inteleg cum ar putea fi atacat in instanta decizia unui procuror.
Buna ziua,
Stati ca nu inteleg. Daca trec pe rosu m-i se ia carnetul pentru trei luni dar daca aproape omor pe cineva mai pot circula 30 de zile ca poate mai reusesc o data?