avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prelungire Raport Medico-Legal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prelungire Raport Medico-Legal

Buna ziua,
Poate cineva a mai patit asa ceva si ma poate ajuta. Sa eliberat un certificat de 75 de zile pe baza iesirii din spital(rani survenite din accident auto). Dupa 7 luni se constata ca mai este necesara o operatie pentru repararea unui os la omoplat(problema cauzata tot de accident). Trebuie obtinut un alt raport medico-legal in baza problemei noi? Daca se obtine un raport poate fi depus ca proba la dosar daca acesta ajunge la instanta?
Multumesc.

Actele medico-legale se pot completa sau modifica,trebuie sa mergeti la medicul legist care a efectuat prima expertiza.


Multumesc.
Pentru a nu exista dubii in privinta noului certificat medical, prezentat in instanta si acestea sa fie invocate in instanta de catre avocatul celui responsabil de producerea accidentului, corect este ca afectiunea la umar (traumatism, etc.) sa fie mentionata in procesul verbal de constatare a medicului legist, intocmit in urma producerii accidentului auto, chiar daca initial nu a fost necesara operatia.
Buna ziua,
Nu a fost un certificat ci un raport emis la solicitarea politiei. Cred ca trebuie sa solicit o expertiza medicala pentru a completa ulterior raportul.Am dreptate?
Multumesc.
Certificatul medico-legal se elibereaza la solicitarea dvs, raportul de constatare medico-legala(112-114c.p.p) sau raportul de expertiza medico-legala(116-117c.p.p.) se elibereaza la solicitare organului de urmarire penala sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Modificare certificat medico-legal Alekhine Alekhine Bună, O victimă a unui accident auto are un anumit număr de zile de îngrijiri medicale specificate în certificatul medico-legal (atașat deja ... (vezi toată discuția)
Se poate cere o noua expertiza medico-legala in apel in proces penal? luciantec luciantec buna ziua. voi exemplifica succint urmatoarea speta: in urma unui accident rutier am fost vatamat (femur rupt cu deplasare osoasa) si am primit ... (vezi toată discuția)