avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate dellaRocca

Activitate dellaRocca

sa inchei un nou c.i.m. dupa implinirea varstei standard de pensionare _?
X-( probleme!!!
Am nevoie de o indrumare, o trimitere la cadrul legal adecvat care stabileste modalitatea sau orice in legatura cu mentinerea in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare pentru salariatul civil. Oricat am cautat in codul muncii nu am gasit nici o specificare cu privire la asa ceva. Speta este simpla si suna cam asa: un salariat doreste ca sa fie mentinut in activitate si dupa data la care in mod normal ar trebui sa iasa la pensie. Care ar fi solutia ? :(
Răspuns la discuția Ridicare sanctiune civil
Nuuu ...
Ma intereseaza aspectul intrucat trebuie sa intocmesc ACTUL ADMINISTRATIV de ridicare (radiere) a sanctiunii !!!
Sau sa inteleg ca asa ceva nu exista ?!... iar omul va trebui pur si simplu sa astepte 12 luni astfel incat sanctiunea sa se radieze de drept ...
Urat lucru daca legiuitorul a prevazut numai metode de pedepsire dar nu si de reabilitare sau chiar recompensare, as putea spune, caci chiar "ridicarea sanctiunii" in sine este tot o recompensa, bineinteles !!!
C' mon da-ti-mi un hint, acte normative, trimiteri, de care sa ma pot lega pentru a ridica sanctiunea!
EXISTÃ undeva - si vorbesc despre angajatii civili - notiunea (termenul) de "RIDICARE A SANCTIUNII APLICATE"? Am văzut că "o sanctiune se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen", dar daca inca nu au trecut cele 12 luni, salariatului civil i se poate ridica acea sanctiune?
Răspuns la discuția concediu crestere copil
multam frumos, asta era ceea ce credeam si eu, doar ca nu eram foarte convins... multumesc mult !!!
URGENT speta :
sotia a beneficiat de 3 zile concediu prenatal, a 4a a nascut, si apoi a terminat cele 42 zile obligatorii si vrea sa intre la serviciu, urmand ca sotul sa beneficieze de concediul de crestere a copilului.
Este ea obligata neaparat sa stea cele 126 zile in concediu (adica acelea 3 de prenatal + cele 42 + restul pana la 126)_si abia dupa aceea sa poata intra sotul in concediu, sau legea obliga doar pt cele 42 de lauzie si atat ???