avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ridicare sanctiune civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ridicare sanctiune civil

EXISTÃ undeva - si vorbesc despre angajatii civili - notiunea (termenul) de "RIDICARE A SANCTIUNII APLICATE"? Am văzut că "o sanctiune se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen", dar daca inca nu au trecut cele 12 luni, salariatului civil i se poate ridica acea sanctiune?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 28 August 2012
ceva de genul..."cazier disciplinar" pe care-l tine serviciul de resurse umane al angajatorului. nu este reglementat strict legal, este o gaselnita a practicii
Nuuu ...
Ma intereseaza aspectul intrucat trebuie sa intocmesc ACTUL ADMINISTRATIV de ridicare (radiere) a sanctiunii !!!
Sau sa inteleg ca asa ceva nu exista ?!... iar omul va trebui pur si simplu sa astepte 12 luni astfel incat sanctiunea sa se radieze de drept ...
Urat lucru daca legiuitorul a prevazut numai metode de pedepsire dar nu si de reabilitare sau chiar recompensare, as putea spune, caci chiar "ridicarea sanctiunii" in sine este tot o recompensa, bineinteles !!!
C' mon da-ti-mi un hint, acte normative, trimiteri, de care sa ma pot lega pentru a ridica sanctiunea!
Daca nu au trecut cele 12 luni, salariatului nu i se poate radia acea sanctiune... acest lucru se deduce din interpretarea per a contrario a textului de lege.

Art.248 C.mun.
3) Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are această obligație de serviciu ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Săptămâna viitoare se împlinește termenul la care trebuie să se radieze o sancțiune disciplinară pentru un angajat. Vă rog ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris la job chlcristian chlcristian dupa cat timp se prescrie un avertisment scris la job? (vezi toată discuția)
Rog interpretare art.248 alin.3 codul muncii larisarazvan larisarazvan ar.248 alin.3 codul muncii spune asa:\"sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in 12 luni de la aplicare, daca salariatul nu i se aplica o noua sanctiune ... (vezi toată discuția)