avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog interpretare art.248 alin.3 Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog interpretare art.248 alin.3 Codul muncii

ar.248 alin.3 codul muncii spune asa:"sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in 12 luni de la aplicare, daca salariatul nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara".
Salariatul la data de 06.06.2011 este sanctionat disciplinar. In data de 06.04.2012 i se aplica o noua sanctiune.
intrebare:
Ptr sanctiunea din 06.06.2011 nu se mai emite decizie de radiere(la implinirea termenului de 1 an) ptr ca a savrsit in termen de 1 an o noua abatere?Ce se intampla cu aceasta sanctiune?Nu se mai radiaza niciodata?Ramane cu ea "in portofoliu"?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: larisarazvan , utilizator 13:35, 19 Iunie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Radierea unei sancțiuni disciplinare intervine de drept, după curgerea termenului de 12 luni dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancțiune disciplinară în acest termen, angajatorul având obligația de a îndeplini doar condițiile de formă (prin emiterea deciziei de radiere) pentru a putea evidenția în dosarul de personal al respectivului salariat “reabilitarea” acestuia.

In cazul in care salariatului i se aplica o noua sanctiune disciplinara in termenul prevazut de lege, atunci nu opereaza radierea de drept a primei sanctiuni disciplinare aplicate acestuia.
Multumsec frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sanctiune nicusan nicusan Cum pot sa repar omiterea emiterii unei decizii de radiere a sanctiunii daca au trecut peste 12 luni de la sanctionarea salariatului? (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta si pe mine cu o clarificare la paragraful ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta si pe mine cu o clarificare la paragraful de mai jos: – Reabilitarea disciplinară Sancțiunile disciplinare se radiază ... (vezi toată discuția)
Radiere sanctiune disciplinara Masaro Masaro Buna ziua. Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept, conform legislatiei dupa o perioadade... daca in acea perioada.... E necesar emiterea unei decizii ... (vezi toată discuția)