avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate cristiibm

Activitate cristiibm

Pentru persoana majora.

Dapix a scris:

Pentru cine se are în vedere schimbarea numelui`? Peroană majoră sau minor`?

Buna ziua,
Schimbarea numelui de familie, adaugarea numelui de familie al Bunicii.
Ce presupune, cum se desfasoara, care este procedura, cat dureaza, cat costa?
Va multumesc!
Buna ziua!
Se poate cere si obtine Hotarare judecatoreasca in baza unui Testament, Testamentul sa obtina astfel titlu executoriu?
Cine, ce, cum?
Va rog raspuns detaliat.
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog, puteti sa-mi spuneti cum se Numeste si unde se afla acest Azil?
Va multumesc!

Lumyna a scris:

va spun din experienta mea: in 2017 mama mea s-a internat la azil iar de acolo mi s-a cerut sa aduc o adeverinta de venit pentru ca o parte din cheltuielile cu ingrijirea mamei sa le platesc si eu. Din pensia ei i se retine 60% iar restul ii ramane ei. Contributia mea la ingrijirea ei este minima, undeva la 500 de lei/luna (se tine cont de venitul pe care il am dar nu va pot preciza exact formula prin care s-a ajuns la 500 lei). Pe contractul parintelui ca beneficiar cu acel azil trebuie sa semnati si dv,, este doar o formalitate in caz ca se intampla ceva cu acesta sa aiba ei pe cine sa anunte. Ca idee, mama este la un azil de stat iar conditiile sunt excelente. De unde aveam aproape zilnic discutii in contradictoriu cu mama mea, acum atitudinea ei este complet alta iar relatiile mele cu ea s-au imbunatatit. Conteaza foarte mult ca acolo e bine ingrijita si este supravegheata din punct de vedere medical. Daca imi permiteti, va sfatuiesc sa luati legatura cu parintele dv dupa ce s-a internat si o sa vedeti ca veti castiga foarte mult in ceea ce priveste relatiile personale cu dansul/dansa.

sandustn1 a scris:

Buna ziua! În cazul internării voluntare a părintelui la azi sunt obligat sa merg la notar sa semnez ca sunt de acord cu asta ? Și ce obligații implica faptul dacă voi semna.
Eu nu vreau sa merg întrucât nu mai sunt in relații bune cu parintele.

Va rog, puteti exemplifica?!
Pentru ce motive poate fi atacat un testament?
Doar pentru motive pecuniare, sau si pentru obligatii sau/si interdictii?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu spuneti nimic si nici noi nu avem de unde sa cunoastem situatia de fapt, ca si procedura, cititi dispozitiile art. 341 c.p.p.

Ce ar trebui sa spun mai exact?
Va multumesc!
Buna ziua, CITATIE JUDECATORIE PLANGERE CLASARE art340 NCPP
Sunteţi chemat în această instanţă, în calitate de petent
în dosarul cu obiectul: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).
La ce sa ma astept?

Va multumesc!
Buna ziua,
pai legea nu spune ca data comunicarii nu se ia in considerare?
eu asa am citit.
ceea ce este si logic!
Va multumesc!
mi-e sa nu fi fost 03.02.2021, dar cred ca 04 e corect, cred ca azi e deja tarziu/expirat