avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate mireldima

Activitate mireldima

Răspuns la discuția Dosar evacuare silita
Buna seara,

"Tatal" nu are nici un titlu de proprietate pentru aceasta locuinta, iar la partea cu dreptul de folosinta si stiu exact in termeni juridici dar pot sa va spun ca are adresa din cartea de identitate pentru aceasta locatie(practic nu este stipulat numele in nici un act) si locuiste in acesta locaie cu tot cu intreruperi cam de 30 ani. Actele sunt facute in ordinea urmatoare: bunicii au avut casa prn taxa de succesiune(prin judecatorie) care ulteriaor mi-au vanduto mie cu clauza.

Pentru partea de evacuare as dori varianta mai rapida deoarece scandalurile au luat proportii, iar politia nu poate face nimic(doar cheama bunicul ziua urmatoare la sectia de Politie care este la 5 Km distanta, eu fiind la o distanta destul de mare de aceasta locatie) si propun impacrea deoarece aceasta este varianta la "rural".

Nu stiu exact care sunt pasi care trebuiesc urmati.

Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoatra promte!
Răspuns la discuția Dosar evacuare silita
Va multumes frumos pentru raspuns, dar vreau sa mai stiu daca pot obtine un ordin de evacuare din imobil pentru acest individ.
Buna ziua,

Avem si noi o problema care constana in urmatoarele:
Am o casa la tara pe care am cumparato de la bunicii mei in urma cu 2 ani prin contract de vazanzare-cumparare cu clauza(renta pentru habitat pentru bunicii si mama mea). Acum vine partea interesanta: In acel imobil mai locuieste si "tatal" meu. Parinti sunt casatoriti de 30 ani si locuiestc impreuna in acest imobil. Parintii nu se mai inteleg de ceva vreme. De ceva timp tatal meu este foarte recalcitrant fata de cei din casa(bunici , mama si sotia mea), acesta injurat bunicii si mama ajungandu-se pana la bataie(acestia stau in casa tot timpul cu frica ca se poate produce ceva din cauza tatalui-"poate vine nebunul si ne omoara" spunea bunicul meu). Eu locuiesc impreuna cu sotia in alt imobil(la o distanta de aproximativ 120Km). Au fost nenumarate certuri , deseori apelanduse si la politie(acestia nerezolvand nimic, doar pe moment). Parintii mei sunt inca casatoriti, tatal meu foloseste aceast imobil doar pentru a dormi si deseori pentru scandal. "Tatal meu" a laut tot de acasa ce a crezut ca este al lui(lururile mici pana la mobila,etc), acesta pretindand ca tot ce este acolo este al lui si ca nu o sa putem obtine vreodata ordin de evacuare.Divortul urmeaza sa fie depus in viitorul apropiat.. Exista o madalitate prin care pot obtine un ordin de evacuare pentru"tatal meu"(daca ii putem spune asa) inainte sa fie demarat divortul? Daca da care ar fi pasi care ar trebui urmati sau care sunt mijloacele legale prin care pot rezolva aceasta problema(ca bunci si mama sa pot sta linistiti in casa).

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Patrick_ a scris:

Nu are nici o importanță unde are buletinul tată D-voastră.

În cuvinte cât mai simple se poate spune că D-voastră sunteți proprietar cu condiția de a vă întreține bunucii pe durata vieții acestora.
Deci părinții (ambii) nu au teoretic nici un drept asupra acelei proprietăți, (nici un titlu) putând fi evacuați printr-o acțiune în evacuare.


Imi puteti zice care sunt mijloacele legale sau care este procedura pentru evacuare?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare daca ma puteti ajuta:
Am o casa la tara in care locuiesc bunicii impreuna cu parintii, bunicii mi-au facut contract de vanzare-cumparare in urma cu o jumatate de an, parintii s-au despartit in urma cu un an(fara divort-in acte sunt casatoriti). Contractul de vanzare cumparare este cu clauza de intretinere pentru bunici. Parintii locuiesc in acea casa de aproximativ 30 ani.
Problema este urmatoare: daca tatal meu are vreun drept legal la acea casa(avand in vedere ca contractul de vanzare-cumparare este pe numele meu) si daca il pot evacua din casa avand domiciliul din buletin la acea locatie. Cazul in care il pot evacua ma intereseaza care sunt procedurile legale.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Contract Vanzare cumparare
Joha

Multumesc frumos pentru informatie, cred ca ramane contractul de vanzare-cumparare cu clauza, iar mama care este una din cele 2 fiice ale bunicului este total de acord cu contractul de vanzare cumparare(care momentan locuieste in acea casa despre care este vorba, iar bunicul este in varsta de 80 de ani si este normal din punct de vedere mintal).
Răspuns la discuția Contract Vanzare cumparare
Joha

Multumesc frumos, cred ca varianta cea mai buna ar fi contractul de vanzare-cumparare pe care nu il mai poate contesta nimeni dupa.
Buna seara,


Am si eu o intrebare in legatura cu contractul de vanzare-cumparare pentru o locuinta: bunicul meu vrea sa imi vanda casa de la tara prin contract de vanzare-cumparare(acesta avnd actele pe casa-taxa de succesiune prin judecatorie) cu clauza ca cat timp traieste sa am grija de ei si dupa ce decedeza sa ma ocup de cele crestinesti. As vrea sa stiu daca trebuie acordul scris celor care locuiesc in casa(mama, tata care au adresa din buletin). Tata nu mai locuiest in casa(dar are domiciliu din buletin tot acolo) cu care nu prea ne intelegem si daca se poate face contractul de vanzare-cumparare daca il pot face sa schimbe domiciliul din buletin.
Mama cu tata sunt inca casatoriti cu*acte* si locuiesc in acea casa(tata cu acte, fizic nu mai locuieste acolo de 2 ani) de 25 de ani, bunicul are casa pe numele lui.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!