avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate geangos

Activitate geangos

Buna seara,imi trebuie o adeverinta pt. somaj de la un fost angajator care motiveaza ca datorita volumului mare de lucru nu mi-o poate elibera mai devreme de 30 de zile.Eu sunt presata de timp (stiti ca dosarul trebuie depus in 10 zile).Exista un cadru legal care sa-l oblige sa urgenteze eliberarea? Va multumesc!
Discuție dreptul muncii
Buna seara, daca un angajat da in judecata angajatorul pentru nerespectarea codului muncii respectiv neefectuarea instructajului de ssm ulterior aflind ca exista o fisa de ssm in care figurau instructaje efectuate dar fara a fi semnate si de instruit si pentru schimbarea locului de munca fara a i se face act aditional la contractul de munca,pentru incalcarea dreptului la demnitate in munca ,ce sanse de cistig are
Răspuns la discuția raport de munca
ce se intimpla daca un angajat are un anumit post in cim si este trecut pe alt post fara acordul lui, fara a semna nici un act pentru respectivul post ,fara nici o instruire si vine OPC si amendeaza firma ptr. niste produse expirate.Directoarea vrea ca persoana respectiva sa plateasca amenda.E POSIBIL asa ceva.VA MULTUMESC!
Răspuns la discuția raport de munca
in cim am incadrarea de casiera iar fisa postului nu specifica
Răspuns la discuția raport de munca
revin cu o precizare,nu este vorba de curatenie la locul de munca ci pur si simplu de munca de femeie de servici(matura ,spalat cu mopul intreg hipermarketul,maturat in parcare),cu intentia vadita de nesocotirea dreptului la demnitate in munca desi ultima scoala absolvita este postliceala.Multumesc mult ptr.raspunsuri
Discuție raport de munca
poate angajatorul sa oblige un angajat sa presteze alta munca decit aceea pentru care a semnat CIM ( spre exemplu munca de femeie de servici desi ultima scoala absolvita este postliceala).Va multumesc pentru raspuns!
Discuție dreptul muncii
daca dau in judecata angajatorul pentru incalcarea dreptului la demnitate in munca,la securitate si sanatate in munca,neaducerea la cunostinta a regulamentului intern,ce sanse am si daca trebuie sa mai merg la serviciu sau mi se suspenda CIM.Multumesc!