avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raport de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raport de munca

poate angajatorul sa oblige un angajat sa presteze alta munca decit aceea pentru care a semnat CIM ( spre exemplu munca de femeie de servici desi ultima scoala absolvita este postliceala).Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 28 August 2012
Nu.Angajatorul nu poate schimba felul muncii, clauza esentiala, specificata detaliat in contractul individual de munca fara acordul salariatului.Modificarea se poate face doar prin acordul partilor.Eu asa stiu...sper sa nu gresesc...
Nu are nici un drept ! Angajatul trebuie sa presteze cea ce este scris in CIM,insa se poate ca fiecare salariat / angajat sa isi faca curatenie si la postul sau de lucru,adica sa mentina curatenia.
Interventie moderator:
:rtfm:
geangos:

1. Daca doriti ca raspunsurile sa aiba continuitate atunci nu mai deschideti un topic nou pentru fiecare interventie pe aceeasi tema.

2. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde"

geangos a scris:
revin cu o completare,nu este vorba de curatenie la locul de munca ci pur si simplu curatenie in intreg magazinul(este vorba de un hipermarket-dat cu matura ,spalat cu mopul,maturat in parcare),mi se pare o intentie vadita de nesocotire a dreptului la demnitate in muncaPot actiona angajatorul in instanta .Multumesc!

revin cu o precizare,nu este vorba de curatenie la locul de munca ci pur si simplu de munca de femeie de servici(matura ,spalat cu mopul intreg hipermarketul,maturat in parcare),cu intentia vadita de nesocotirea dreptului la demnitate in munca desi ultima scoala absolvita este postliceala.Multumesc mult ptr.raspunsuri
Ce functie are trecuta in c.i.m.? ... in fisa postului sunt mentionate astfel de sarcini?

Alte discuții în legătură

Ce responsabilitati are o femeie de serviciu? Criste simona Criste simona Buna ziua!!As dori sa stiu ce responzabilitati are femeia de serviu?Ea este obigata sa curete spatiile verzi din jurul blocului si sa taie gardul viu fara sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rugam sa ne spuneticare sunt modalitatile de colaborare ... uca2015 uca2015 Buna ziua, va rugam sa ne spuneticare sunt modalitatile de colaborare cu femeia de serviciu, care face curat pe scara noastra de bloc, respectiv daca putem ... (vezi toată discuția)
Penalizări salariale multigestionar multigestionar Buna seara. Sunt angajat intr-un depozit cu materiale de construcții, pe functia de gestionar. Recent, angajatorul a declarat ca vrea sa modifice regulamentul ... (vezi toată discuția)