avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate cristiy

Activitate cristiy

Răspuns la discuția testament
va multumesc frumos!
o zi buna!
Răspuns la discuția testament
sal!inainte de a intra in posesia averii defunctului trebuie sa mergem la notar sa facem o cerere de acceptare a succesiunii ,iar dupa aceea sa se elibereze certificatul de mostenitor!?

Ei asta au facut incluzand printre bunurile mostenite in urma succesiunii si imobilul respectiv,neluand in considerare Testamentul (spunand ca e dreptul lor sa ia tot,asta din ce am auzit).
Eu am fost la notar penrtu a face cererea de acceptare a mostenirii dupa ce am luat de la Arhiva Nationala A Notarilor Publici un document care atesta autenticitatea Testamentului si faptul ca acesta nu este revocat,asta deoarece toate documentele inregistrate la un notar sub anul2007 sunt arhivate acolo ci nu in baza de date electronica.
Am facut rost de la notarul care a eliberat cert,de mostenitor inculpatilor si astfel am angajat un avocat.
I-am dat in judecata pentru anularea din succesiune a acelui imobil si iata ca ma tot amana din ianuarie,cu recurs ca am nu stiu ce,apoi ca e fals...apoi in sept ca auzi eram eu violent la varsta aia cu un barbat care era in puterea varstei(saracul a murit calcat de o masina,Dumnezeu sa-l ierte)eu stiam de acel act de cand eram mic dar nu i-am dorit asta.

asta este povestea mea care nu stiu cand se va termina,puteam sa-i dau in judecata pentru calomnie dar ma gandesc ca omul sa nu se invarta in mormant,ca sigur nu ar fi vrut sa se intample asta,desi le-ar cam trebui o palma.Dc va vine sa credeti ca au spus catre cineva ca Testamentul ala nu are nici-o val ca ei au tot dreptul la tot ca sunt fratii lui.


inca odata este un Testament autentic ci nu scris de mana,imi pare bine cam gasit forumul asta m-am descarcat si eu de nervi prin scris poate ca de aici a venit neintelegerea primului mesaj postat,este ceva de neinteles pentru mine,e ca si cum primesc un cadou cu factura legala iar altul spune ca-i al lui.
va multumesc,
Răspuns la discuția Biroul de credit
ok,acum chiar imi dau seama de unde era confuzia!
va multumesc
seara buna!
Răspuns la discuția recuperare acte auto
dc ai contractul dute prima data la politie si vezi dc poti sa depui plangere pt inselaciune impotriva lu ala,apoi consulta un avocat!
Discuție testament
desi am un testament de mostenire asupra unui imobil, a trebuit sa-i dau in judecata pe fratii decedatului deoarece ei au revendicat imobilul respectiv imediat dupa deces,facandu-si certificat de mostenitor,iar eu conform legii sunt indreptatit sa accept mostenirea in termen de max 1an ceea ce am si facut dupa 2 sapt de la deces,dar ei au fost ,,mai rapizi,,setea de avere le-a luat mintile.!


in concluzie Testamentul nu este olograf si este Autentic,inregistrat la notar public in 1993,am de la arhiva si actul din care reiese ca nu este revocat iar ei tot depun recurs si li se aproba spunand ca eu(nascut in 82),,am fost violent cu decedatul si astfel l-am fortat (in ,,93)auziti si va minunati,sa-mi faca testament!oare ce judecator poate accepta un astfel de recurs????



intrebarea mea este:pana cand pot face recurs,si ce pot face ca mi-au mancat o groaza de bani pana acum!

m-am documentat si eu ,iar conform legii nu as avea de ce sa nu le anulez certificatul de mostenitor,iar faptul ca au facut o cerere de acceptare a succesiunii desi cunosteau si stiau de prezenta testamentului,iar notarul care le-a redactat documentul si aprobat nu si-a facut datoriiu nu a cautat decat in baza de date electronica care nu exista decat din 2007 si nu le-a cerut si hartie de la arhiva nationala a notarilor publici prin care se dovedea clar existenta unui testament.

*(copii nu are)
mama,tata decedati)
pot sa dau statul in judecata?
pt ca sa interzica romanilor lasarea unei mosteniri ca si asa nu prea este luat in considerare testamentul ca si act oficial.(inca odata specific ca nu este olograf)
va multumesc!
Răspuns la discuția Biroul de credit
multumesc pentru raspuns,ma gandeam ca eu gresesc!
o zi buna!
sal.Am vazut aici pe forum ca durata in care te tin in evidenta cei de la Biroul de credit spuneti ca este de 5 ani,iar cei de la biroul de credit spun ca este de 4 ani!!
Va rog respectuos sa ma lamuriti,ca nu mai inteleg nimic!
va multumesc!



Decizia nr. 105/2007 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit


Luând în considerare riscurile prezentate de prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace automatizate pentru viaţa privată a persoanelor fizice şi pentru evitarea producerii unor abuzuri în activitatea de înscriere a datelor personale în sistemele de evidenţă de tipul birourilor de credit, care pot produce efecte asupra unui număr considerabil de cetăţeni, Autoritatea de supraveghere a adoptat decizia cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit, publicată în Monitorul Oficial nr. 891 din 27 decembrie 2007.
În consecinţă, prin acest proiect s-a stabilit că:
• pot participa la sistemele de tipul birourilor de credite numai instituţiile financiare şi de credit, societăţile de leasing şi cele de asigurări pentru produsele de tip credit;
• perioada de stocare a datelor referitoare la întârzierile la plată (date negative) este de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise, în cazul neachitării restanţelor până la data respectivă;
• datele negative se transmit la birourile de credite după 30 de zile de la data scadenţei;
• este obligatorie înştiinţarea prealabilă a cetăţeanului, în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, cu cel puţin 15 zile înainte de data transmiterii datelor către biroul de credit.
Această decizie cu caracter normativ intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării.