avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

desi am un testament de mostenire asupra unui imobil, a trebuit sa-i dau in judecata pe fratii decedatului deoarece ei au revendicat imobilul respectiv imediat dupa deces,facandu-si certificat de mostenitor,iar eu conform legii sunt indreptatit sa accept mostenirea in termen de max 1an ceea ce am si facut dupa 2 sapt de la deces,dar ei au fost ,,mai rapizi,,setea de avere le-a luat mintile.!


in concluzie Testamentul nu este olograf si este Autentic,inregistrat la notar public in 1993,am de la arhiva si actul din care reiese ca nu este revocat iar ei tot depun recurs si li se aproba spunand ca eu(nascut in 82),,am fost violent cu decedatul si astfel l-am fortat (in ,,93)auziti si va minunati,sa-mi faca testament!oare ce judecator poate accepta un astfel de recurs????



intrebarea mea este:pana cand pot face recurs,si ce pot face ca mi-au mancat o groaza de bani pana acum!

m-am documentat si eu ,iar conform legii nu as avea de ce sa nu le anulez certificatul de mostenitor,iar faptul ca au facut o cerere de acceptare a succesiunii desi cunosteau si stiau de prezenta testamentului,iar notarul care le-a redactat documentul si aprobat nu si-a facut datoriiu nu a cautat decat in baza de date electronica care nu exista decat din 2007 si nu le-a cerut si hartie de la arhiva nationala a notarilor publici prin care se dovedea clar existenta unui testament.

*(copii nu are)
mama,tata decedati)
pot sa dau statul in judecata?
pt ca sa interzica romanilor lasarea unei mosteniri ca si asa nu prea este luat in considerare testamentul ca si act oficial.(inca odata specific ca nu este olograf)
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristiy , utilizator 19:26, 26 August 2012
Nu inteleg prea bine.Deci s-a dezbatut succesiunea la notar si dvs nu ati fost luat in considerare?Nu inteleg, ei pentru ce au mai facut recurs daca au obtinut ce au dorit?De fapt,daca s-a facut recurs inseamna ca mai intai s-a judecat pe fond...Ce s-a judecat pe fond?

Dupa dezbaterea succesiunii la notar,dvs ar fi trebuit sa actionati in instanta.
sal!inainte de a intra in posesia averii defunctului trebuie sa mergem la notar sa facem o cerere de acceptare a succesiunii ,iar dupa aceea sa se elibereze certificatul de mostenitor!?

Ei asta au facut incluzand printre bunurile mostenite in urma succesiunii si imobilul respectiv,neluand in considerare Testamentul (spunand ca e dreptul lor sa ia tot,asta din ce am auzit).
Eu am fost la notar penrtu a face cererea de acceptare a mostenirii dupa ce am luat de la Arhiva Nationala A Notarilor Publici un document care atesta autenticitatea Testamentului si faptul ca acesta nu este revocat,asta deoarece toate documentele inregistrate la un notar sub anul2007 sunt arhivate acolo ci nu in baza de date electronica.
Am facut rost de la notarul care a eliberat cert,de mostenitor inculpatilor si astfel am angajat un avocat.
I-am dat in judecata pentru anularea din succesiune a acelui imobil si iata ca ma tot amana din ianuarie,cu recurs ca am nu stiu ce,apoi ca e fals...apoi in sept ca auzi eram eu violent la varsta aia cu un barbat care era in puterea varstei(saracul a murit calcat de o masina,Dumnezeu sa-l ierte)eu stiam de acel act de cand eram mic dar nu i-am dorit asta.

asta este povestea mea care nu stiu cand se va termina,puteam sa-i dau in judecata pentru calomnie dar ma gandesc ca omul sa nu se invarta in mormant,ca sigur nu ar fi vrut sa se intample asta,desi le-ar cam trebui o palma.Dc va vine sa credeti ca au spus catre cineva ca Testamentul ala nu are nici-o val ca ei au tot dreptul la tot ca sunt fratii lui.


inca odata este un Testament autentic ci nu scris de mana,imi pare bine cam gasit forumul asta m-am descarcat si eu de nervi prin scris poate ca de aici a venit neintelegerea primului mesaj postat,este ceva de neinteles pentru mine,e ca si cum primesc un cadou cu factura legala iar altul spune ca-i al lui.
va multumesc,
Faptul că testamentul este autentic sau olograf nu are nici o relevanță. Ambele forme ale testamentului au exact aceeași valoare.
Din datele pe care le-ați prezentat, cred că cel mai simplu ar fi fost să luați legătura cu notarul la care s-a dezbătut succesiunea, să-i prezentați testamentul și să insistați să numească (dacă aceasta nu s-a făcut chiar prin testament) un executor testamentar.

După ce există un executor testamentar acesta va ști ce trebuie făcut pentru a vă pune în posesia imobilului respectiv.

Dacă ați ales calea judecării în instanță trebuie să știți că aceste procese sunt de durată și e foarte important să apelați la un avocat specializat.
va multumesc frumos!
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Testament olograf Danutz26 Danutz26 Buna seara!o sugestie daca vreti.Am avut in fostul proces de tagada paternitatii atasat la dosar si un testament olograf prin care ma recunostea ca fiica lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune ethel ethel Buna ziua, Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)