avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate moritsu

Activitate moritsu

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii!
Daca sunt angajat al unei firme ( s.r.l-privat) de o perioada de 3 luni dar inainte de a lucra aici, am mai fost angajat la o alta societate( 3 ani cu o pauza de 6 luni intre joburi), cand am voie sa-mi iau concediu de odihna ?
Trebuie sa am lucrate 6 luni la aceasta firma sau pot sa-mi iau concediu mai repede :)
Multumesc !
Daca mai figureaza pedeapsa in cazier, la ce institutie ar trebui sa ma adresez pentru cererea da rectificare date ? Multumesc !
Va rog sa ma ajutati cu niste pareri !
" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o pers care nu poseda permis de conducere (...) la pedeapsa de 6 luni inchisoare.
" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de" conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80%0 alcool pur in sange" cu pedeapsa de 6 luni inchisoare.
In baza art 33 lit b si art 34 lit b C.pen. contopeste pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta urmand ca, in final, sa execute pedeapsa cea mai grea si anume de 6 luni inchisoare fara adaugarea unui spor de pedeapsa.
" In baza art 81 C pen. dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o perioada de 2 ani si 6 luni reprezentand termen de incercare stabilit in conditiile art 82 C pen."
Sentinta a ramas definitiva prin nerecurare la 14 02 2012. pentru inculpat.

Intrebarea mea este:
La ce perioada/ data se reabiliteaza cazierul ? Intervine reabilitarea de drept sau trebuie sa ma adresez instantei pentru reabilitare ?
Multumesc !!!
Buna ziua,
Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar.
La cat timp/perioada se "sterge" cazierul daca am primit o condamnare de 6 luni de inchisoare cu suspendare a pedepsei si 2 ani termen de incercare ?
Perioada aceasta de 2ani si 6 luni expira la sfarsitul lunii iulie.
Multumesc !!
Răspuns la discuția Obtinere permis de conducere
Hotararea de condamnare a ramas definitiva la 14.02.2012. A trecut un an de atunci . Credeti ca am voie sa urmez cursurile unei scoli de soferi pentru a obtine permisul de conducere ?Va multumesc !!
Răspuns la discuția Obtinere permis de conducere
Multumesc.
Inafara de cea de mai sus nu am mai facut alta infractiune. Nici inainte, nici dupa ! Deci ? Alte pareri va rog !
Buna ziua !
Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe un drum public fara a poseda permis de conducere. Hotararea judecatoreasca a ramas definitiva la 14.02.2012. Imi poate cineva spune daca la un an dupa ce hotararea a ramas definitiva am voie sa obtin permisul de conducere ? Am auzit ca mai este o procedura in care pot cere Instantei reabilitarea cazierului pentru a putea obtine permisul de conducere, asta dupa ce Instanta constata cu nu am mai facut nicio infractiune in perioada asta de un an, de cand a ramas Hotararea definitiva .
Help !!
Răspuns la discuția Buna! Ma poate lamuri cineva ?
Multumesc mult !
art.86 alin. 1
Buna. Ma scuzati, cred ca am postat intrebarea pe forumul gresit si am formulat gresit.:"> :( . In cazul meu am primit o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani perioada de incercare pentru " conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana care nu poseda permis de conducere si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica in sange de peste 0.80 la.%0"
Dispozitia din primul mesaj postat spune ceva in legatura cu perioada in care nu am voie sa obtin permisul de conducere ?
Multumesc din nou !!!