Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii!
Daca sunt angajat al unei firme ( s.r.l-privat) de o perioada de 3 luni dar inainte de a lucra aici, am mai fost angajat la o alta societate( 3 ani cu o pauza de 6 luni intre joburi), cand am voie sa-mi iau concediu de odihna ?
Trebuie sa am lucrate 6 luni la aceasta firma sau pot sa-mi iau concediu mai repede :)
Multumesc !
Va rog sa ma ajutati cu niste pareri !
" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o pers care nu poseda permis de conducere (...) la pedeapsa de 6 luni inchisoare.
" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de" conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80%0 alcool pur in sange" cu pedeapsa de 6 luni inchisoare.
In baza art 33 lit b si art 34 lit b C.pen. contopeste pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta urmand ca, in final, sa execute pedeapsa cea mai grea si anume de 6 luni inchisoare fara adaugarea unui spor de pedeapsa.
" In baza art 81 C pen. dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o perioada de 2 ani si 6 luni reprezentand termen de incercare stabilit in conditiile art 82 C pen."
Sentinta a ramas definitiva prin nerecurare la 14 02 2012. pentru inculpat.
Intrebarea mea este:
La ce perioada/ data se reabiliteaza cazierul ? Intervine reabilitarea de drept sau trebuie sa ma adresez instantei pentru reabilitare ?
Multumesc !!!
Buna ziua,
Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar.
La cat timp/perioada se "sterge" cazierul daca am primit o condamnare de 6 luni de inchisoare cu suspendare a pedepsei si 2 ani termen de incercare ?
Perioada aceasta de 2ani si 6 luni expira la sfarsitul lunii iulie.
Multumesc !!
Hotararea de condamnare a ramas definitiva la 14.02.2012. A trecut un an de atunci . Credeti ca am voie sa urmez cursurile unei scoli de soferi pentru a obtine permisul de conducere ?Va multumesc !!
Buna ziua !
Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe un drum public fara a poseda permis de conducere. Hotararea judecatoreasca a ramas definitiva la 14.02.2012. Imi poate cineva spune daca la un an dupa ce hotararea a ramas definitiva am voie sa obtin permisul de conducere ? Am auzit ca mai este o procedura in care pot cere Instantei reabilitarea cazierului pentru a putea obtine permisul de conducere, asta dupa ce Instanta constata cu nu am mai facut nicio infractiune in perioada asta de un an, de cand a ramas Hotararea definitiva .
Help !!
Buna. Ma scuzati, cred ca am postat intrebarea pe forumul gresit si am formulat gresit.:"> :( . In cazul meu am primit o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani perioada de incercare pentru " conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana care nu poseda permis de conducere si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica in sange de peste 0.80 la.%0"
Dispozitia din primul mesaj postat spune ceva in legatura cu perioada in care nu am voie sa obtin permisul de conducere ?
Multumesc din nou !!!