avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii!
Daca sunt angajat al unei firme ( s.r.l-privat) de o perioada de 3 luni dar inainte de a lucra aici, am mai fost angajat la o alta societate( 3 ani cu o pauza de 6 luni intre joburi), cand am voie sa-mi iau concediu de odihna ?
Trebuie sa am lucrate 6 luni la aceasta firma sau pot sa-mi iau concediu mai repede :)
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 15 Iunie 2015
Buna ziua,
Nu este o perioada necesar a fi lucrata in prealabil pentru a va efectua concediul de odihna, regula fiind ca acesta sa fie efectuat pana la sfarsitul anului in curs, asadar daca obtineti aprobare de la superiorii ierarhici puteti intra in concediu in perioada dorita.
In niciun text de lege nu se mai prevede dupa cat timp de la angajare se poate lua CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna carmen bisioc carmen bisioc Buna ziua! Am doua intrebari la care v-as ruga sa-mi raspundeti: 1-O persoana care s-a aflat in concediu medical timp de 6 luni poate la intoarcerea din CM ... (vezi toată discuția)
Concediu si perioada de proba cadyman cadyman Conform Codul muncii 2012 ART. 31 punctul 4 citez: [b]Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)