Sa va prezinte un deviz de reparatii si ii achitati costurile de reparartii, conditionat ca bicicleta sa fie cea implicata in accident, deoarece cu siguranta este alta!
Buna seara,
Situatia este simpla. Cum masina a fost furata din Franta, cel mai probabil si in cel mai scurt timp masina va fi returnata proprietarului. Dumneavoastra ati pierdut banii! Sigura solutie este sa luati legatura cu un avocat din Franta pentru a intreprinde demersuri la nivelul autoritatilor franceze, atat pe cale penala pentru inselaciune, cat si pe cale civila pentru recuperarea prejudiciului. Alta solutie nu aveti!Am avut un caz identic, insa cu o masina din Elvetia, cumparata din Italia insa vanzatorul era roman. Asta este! Succes!
Am avut un caz identic cu o masina furata din Elvetia, cumparata din Italia, vanduta in Romania pentru 10300 euro si cu RAR efectuat.
Problema nu este la RAR, deoarece inainte de toate la data la care s-a efectuat RAR-ul inainte de toate nu era declarata furata, ea a fost declarata furata la data de 09/01/2018. Nu are importanta data cumpararii, 04/01/2018. Ori in conditiile in care aceasta nu era declarata furata la data efectuarii, verificarii RAR, aceasta nu putea aparea in baza de date ca masini furate.
Iti vei recupera banii garantat. Numai prin instanta. Sansa de castig garantata.
Problema este daca fostul proprietar va mai avea bani sau alte bunuri ca sa poata sa iti achite suma de bani. Ma indoiesc. Cu siguranta proprietarul stia de la bun inceput ce vinde, insa ti-a ascuns. Este complice! Fa-i plangere penala! Va raspunde si penal.
Cat priveste problema din Grecia, stai linistit, nu ai cum sa faci inchisoare, nici macar trimis in judecata, deoarece ai fost un cumparator de buna credinta, insa problema este ca va trebui sa depui actele din Romania si la procuratura sau politia din Grecia care investigheaza cazul,insa traduse in limba elena. Insa atentie, ar trebui sa iti pui un avocat si in Grecia, sau daca nu sa colaborezi strans cu politia elena . Teoretic ar trebui ca masina sa iti fie confiscata. Nu stiu , ti-au confiscat-o?
Mult succes!
Pentru mai multe detalii si siguranta unui raspuns mai prompt, ma poti contacta in privat, prin email, la: av_bitiusca@yahoo.com
Discutia este mult mai ampla. Trebuie analizata mult mai in amanunt. Insa nu va faceti probleme din nimic. Exista legi care trebuie respectate. Nu va puteti trezi pur si simplu cu firme de recuperare la ușa dumneavoastră in lipsa unui proces de judecată. Din păcate, există si astfel de oameni. Atenție pe viitor. Cititi cu atentie termenii si conditiile, regulamentul sau orice altă informatie inainte de a click sau accept.
Cheltuielile de judecata se achita in mod normal din proprie inițiativă, de către debitor, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. În caz contrar se vor achita la notificarea/somația/solicitarea formulată de creditor, sau după caz, a executorului judecătoresc sesizat de creditor pe calea executării silite. Termenul în care se poate solicta punerea în executare ca unei hotărâri judecătorești definitive privind recuperarea cheltuielilor de judecată este de 3 ani de la data rămânerii definitive.
Instituţiile ce au atribuţii cu menţinerea ordinii si liniştii publice sunt Poliţia Locală conform art.6 din Legea nr.155/2010, Poliţia Română conform art.26 din Legea nr.218/2002, si Jandarmeria Română conform art.19 din Legea nr. 550/2004.