avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate verax4me

Activitate verax4me

In primul rand va multumesc si apreciez raspunsul dumneavoastra ! Referitor la pct.7 / am discutat cu un notar din zona, insa nu stia cum sa procedeze, nemaiavand o astfel de speta, mi-a spus sa mearga prin Instanta, nu prin notariat.
Buna ziua ! Am un prieten care traieste de multi ani in SUA. Tatal lui si mama sa au un apartament in Romania. Toti membrii familiei s-au mutat in SUA cu multi ani in urma. Mama sa a decedat in urma cu cca 6 ani. Nu s-a dezbatut succesiunea. Cum poate proceda prietenul meu pentru a putea vinde apartamentul din Romania, avand in vedere ca tatal sau nu mai poate calatori din motive de sanatate. Deci apartamentul din Romania apartine parintilor sai, mama sa a decedat, au ramas ca mostenitori tatal sau si sora sa, toti stabiliti in USA. Ce acte/ documente trebuie ( in afara de imputerniciri pe numele sau date de catre tatal sau si sora sa) ? Va multumesc anticipat!
Buna ziua si ma scuzati daca nu am fost foarte clar. Dosarul este inca in faza de urmarire penala. Am descoperit multe vicii procedurale si am redactat un memoriu in care am solicitat "invocarea nulitatii in cadrul procesului penal" si l-am trimis instantei unde se afla dosarul. Instanta insa mi-a comunicat ca a directionat acest memoriu catre organele de urmarire penala conform disp art 24 al 1 lit n din ROIIJ rap la art 339. Si aici nu inteleg, eu am trimis acest memoriu tip cerere in care am invocat nulitatea in cadrul procesului penal instantei, crezand ca instanta decide daca accepta ceea ce am solicitat, anume nulitatea in cadrul procesului penal...ori instanta l-a redirectionat organelor de cercetare penala. Pai organele de cercetare penala decid sau nu si accepta cererea mea de invocare a nulitatii in cadrul procesului penal ? Nu instanta ? Aici sunt debusolat. Trebuia - din cele ce-mi scrieti dvs- sa astept pana la camera preliminara ?
Un memoriu ce descrie in drept si in fapt viciile procedurale aplicate de procuror in cadrul unui proces penal si prin care se solicita invocarea nulitatii in cadrul procesului penal unde se poate trimite ? La instanta la care este depus dosarul ? In caz afirmativ, aceasta instanta judeca in aceasta faza cererea de invocare a nulitatii in cadrul procesului penal ?
Răspuns la discuția depunere dosar somaj
Da, am si mesaj pe Email de la fostul angajator in care afirma ca termenul de depunere era de 60 zile !!
Răspuns la discuția depunere dosar somaj
Mi s-a comunicat verbal de disponibilizare cu cca 5-6 zile inainte, de catre angajator, cred ca pe 23 februarie daca imi amintesc eu bine. Deci pe 1 martie am fost disponibilizat si mi s-a spus ca vor emite documentele necesare depunerii dosarului de somaj ulterior si ca ma vor anunta cand sunt gata a fi preluate. M-au anuntat pe 14 martie sa le ridic personal, ceea ce am si facut.
Răspuns la discuția depunere dosar somaj
Va multumesc mult pentru informatiile si timpul acordat ! O zi buna va doresc !
Răspuns la discuția depunere dosar somaj
Deci dosarul trebuia depus in termen de 10 zile de la data disponibilizarii, deci pana in data de 10 martie avand in vedere ca disponibilizarea a intrat in efect la 1 martie. Dar daca mi s-au inmanat documentele necesare de catre angajator pe data de 14 martie, eu sigur nu sunt de vina. Prin urmare angajatorul trebuia sa-mi predea documentele pana cel tarziu 9 martie ?
Buna ziua,
am fost disponibilizat la 1 martie a.c. Am fost anuntat verbal de angajator cu cca 5 zile inainte de disponibilizare. Deci de la 1 martie a.c. am fost disponibilizat. Documentele necesare depunerii dosarului de somaj la oficiul AJOFM mi s-au inmanat de catre fostul angajator la data de 14 martie a.c., in ziua urmatoare am alcatuit dosarul cu absolut tot necesarul de documente si pe data de 16 martie a.c. am depus dosarul pentru ajutorul de somaj la oficiul local AJOFM. In luna aprilie a.c. mi s-a trimis doar jumatate din ajutorul de somaj. Am depus o plangere la AJOFM si mi s-a raspuns ca in termen de 10 zile de la disponibilizare trebuia depus dosarul, astfel mi s-a calculat ajutorul de somaj de la data depunerii dosarului, respectiv de pe data de 16 martie. Angajatorul spunea ca e termen mai mare de 10 zile. Ori eu nu am nici o vina ca nu mi s-a dat pe luna martie tot ajutorul de somaj cuvenit, ci numai jumatate. Cum spuneam, am solicitat de la oficiul AJOFM plata retroactiva a acelei sume pe care nu mi-a platit-o, insa dansii afirma ca trebuia depus in 10 zile de la disponibilizare dosarul. Ori eu am primit documentele de la angajator pe data de 14 martie si am depus totul pe data de 16 martie. Imi mai pot recupera retroactiv suma aferenta perioadei 1-15 martie ? Cum nu consider ca eu sunt de vina, cine greseste ? Va multumesc anticipat pentru pareri si ajutor !
Deci din prevederile legii nr. 31 din 16 noiembrie 1990 a societatilor comerciale articolele nr 134 si 144 cu trimitere art 72-73 din aceeasi lege reiese ca factorul de decizie intr-o societate comerciala este Administratorul societatii / Directorul General, nu un simplu angajat ! Cum consider si din punct de vedere logic ! Si atunci procurorii si judecatorii nu cunosc prevederile acestei legi ? Din pacate judecatorii nu citesc dosarele, ci se marginesc a utiliza frecvent "copy&paste"...