avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am un prieten care traieste de multi ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am un prieten care traieste de multi ani in SUA. ...

Buna ziua ! Am un prieten care traieste de multi ani in SUA. Tatal lui si mama sa au un apartament in Romania. Toti membrii familiei s-au mutat in SUA cu multi ani in urma. Mama sa a decedat in urma cu cca 6 ani. Nu s-a dezbatut succesiunea. Cum poate proceda prietenul meu pentru a putea vinde apartamentul din Romania, avand in vedere ca tatal sau nu mai poate calatori din motive de sanatate. Deci apartamentul din Romania apartine parintilor sai, mama sa a decedat, au ramas ca mostenitori tatal sau si sora sa, toti stabiliti in USA. Ce acte/ documente trebuie ( in afara de imputerniciri pe numele sau date de catre tatal sau si sora sa) ? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valentin0408 , utilizator 20:06, 15 Iulie 2023
Buna ziua,
1. Certificat de deces mama
2. Certificat de casatorie mama si tata
3. Certificat de nastere si casatorie oprecum si act de identitate sora
4. Acte de nastere si de identitate frate.
5. Actele de proprietate ale imobilului si al celorlalte bunuri care intra in masa succesorala.
6. Imputerniciri notariale sau de la Consulatul Romaniei sau de la Ambasada Romaniei pentru dezbaterea succesorala si pentru vanzare
7. Discutati si cu un notar din zona unde se afla imobilul pentru alte acte specifice.
8. Daca nu poate veni nimeni in Romania pentru dezbateri atunci imputerniciti TOTI pe cineva din Romania sa faca aceste demersuri, eventual un avocat.
In primul rand va multumesc si apreciez raspunsul dumneavoastra ! Referitor la pct.7 / am discutat cu un notar din zona, insa nu stia cum sa procedeze, nemaiavand o astfel de speta, mi-a spus sa mearga prin Instanta, nu prin notariat.
Apelați la un avocat din localitatea unde se va dezbate mostenirea ca sa vada exact cum sa procedeze.
Daca va avea acte va putea discuta cu notarul căci fara acte nu se poate discuta nimic.

De rezolvat se poate rezolva dar trebuie luat pas cu pas (step by step,cum zic americanii) și nu la snop.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Salut, am 19 ani iar iubita mea 17, suntem impreuna de 4 ani dar mama ei nu este de acord cu noi si i-a luat toate mijloacele de socializare si a inchis-o in casa, ea vrea sa se mute la mine dar nu vrea sa le faca nici lor probleme cu legea si nici mie, daca se muta la mine voi avea probleme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune gimmarian gimmarian buna ziua suntem 2 surori si tatal nostru a decedat pe 9 februarie 2011 ,inca nu am facut taxa de succesiune deoarece nu stim exact cum sa procedam. el a ... (vezi toată discuția)