avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate ralukad

Activitate ralukad

Buna ziua,

In urma unui dosar de talharie, am obtinut despagubiri morale si plata cheltuielilor de judecata (de la faptuitori). S-a intocmit si decizia definitiva. Ce trebuie sa fac acum pentru obtinerea acestor sume?

Multumesc
Buna ziua,

Doua intrebari:

1. Exista vreo baza legala pentru sustinerea faptului ca pe perioada de detentie a unei persoane (deci cat timp statul ii ia acelei persoane posibilitatea de a obtine venituri) impozitele locale sa nu fie datorate / platite?
2. In conditiile in care taxele locale ale unei persoane nu sunt platite, ele vor aparea pe fiscalul imobilului la care persoana a fost luata in spatiu? (desi nu este proprietatea sa)

Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea speta: pronuntare (in sensul aprobarii) in cazul unei propuneri de liberare conditionata pe data de 24.02.2015 (marti), cu termen de recurs in 3 zile de la comunicare. Pe 26.02.2015 (joi) apare o incheiere de rectificare eroare materiala, cu apel in 10 zile de la comunicare. Pe 02.03.2015 (luni) parchetul face recurs. Este recursul facut in termen, avand in vedere ca pronuntarea pe fond a fost pe 24.02?
Si daca da, din cauza erorii materiale (un copy paste gresit facut de instanta), este legal sa se prelungeasca termenul de recurs doar pentru o greseala a instantei? Nu apare o discriminare fata de cei in cazul carora instanta nu a gresit?

Multumesc
Multumesc mult pentru rapunsuri.
Buna ziua,

Intrebare scurta: in cazul unui proces penal de talharie, partea vatamata are dreptul la avocat din oficiu?

Multumesc
Răspuns la discuția Curtea constitutionala
Puteti sa ne spuneti unde ati vazut ca au fost respinse?
Din ce vad pe site-ul CCR, apare ca este decizie in curs de redactare.
Răspuns la discuția Curtea constitutionala
Buna dimineata, doamna Cosmina,

Am vazut ca pe site-ul CCR pt dosarele din 22 mai apare ca este decizia in curs de redactare. Daca aflati care a fost rezultatul mai repede decat afiseaza CCR, va rugam sa ne anuntati si pe noi.

Multumesc
Răspuns la discuția Curtea constitutionala
mi se pare foarte ciudat ca aceeasi speta este pe ordinea de zi si pe 26 iunie, stiam ca odata discutata o exceptie, nu se mai discuta din nou...... Va multumesc pentru raspuns si va tin pumnii in continuare!
Răspuns la discuția Curtea constitutionala
Nu ati primit inca niciun raspuns legat de neconstitutionalitatea art 4 legea 187, nu? Acum vad ca aceeasi exceptie este pe ordinea de zi la CCR si pe 26 iunie.....
Răspuns la discuția Curtea constitutionala
Multumesc mult pentru raspuns. Poate se uita si la cate dosare sunt la CCR pe legea 187 si art 6 NCP (sunt deja 52 acceptate).....
Va tin pumnii sa fie corecti si sa constate neconstitutionalitatea !!!