avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Activitate dolj

Activitate dolj

Multumesc. Deci daca firma e de acord cu raspunsul e bine.
Răspuns la discuția Declaratia de conformitate
Multumesc de acum incolo nu o s-o mai trec. Dar ce fac acum? Pot s-o scot sau trebuie sa trec ceva acolo . Un standard sau altceva ?
Am primit de la o firma o solicitare de clarificari. Trebuie sa-i dau raspuns in termen de trei zile ? Apoi adaug pe seap clarificarile impreuna cu intrebarile intocmai cum au fost primite sau pot sa le rezum sub forma ,,Ref la intrebarea dumneavoastra privind ".... .....
Clarificarile sunt vazute de anrmap?
In documentatia de atribuire la cap III2 3 a - informatii sau niveluri minime necesare ptr evaluarea respectarii cerintelor s-a trecut: declaratie privind lista principalelor livrari in ultimii 3 ani, Declaratie de conformitate, Declaratie priind partile din contract....etc. Mi se cere de catre anrmap ,, reformulez cerinta indicand clar specificatiile sau standardele relevante in raport cu care sa se ateste conformitatea.
Pot sa scot ,,Declaratia de conformitate" sau trebuie neaparat sa o reformulez.si cum se poate reformula avand in vedere ca este vorba de achizitia prin cerere de oferta a unor acumulatori cu placi de plumb . In caietul de sarcini nu este trecut nimic despre ei doar nr Ah , garantia produsului nr de bucati din fiecare tip. Am gasit undeva niste standarde care ar putea exista pentru acumulatori: SR EN 50342-1:2006.Pot sa trec acest standard?
Multumesc de raspuns . Mentiunea este in fisa de date a achizitiei dar nu si in caietul de sarcini. In caietul de sarcini nu au fost cerute mostre si nici certificat de omologare. Operatorul le-a introdus din exces de zel sau cine stie ce alte motive. Eu trebuie sa descurc problema si nu stiu cum. Sunt nou angajat. O firma solicita clarificari ref. la mostre si certif de omologare .Se poate mentiona ca nu sunt obligatorii mostrele? Oricum castiga ,,pretul cel mai scazut''. De asemenea nu stie nimeni ce certificate de omologare ar putea avea aceste produse si de cine sunt emise. Deci pot sa public o erata ??
La cap III2.3.a din fisa de date a achizitiei in casuta ptr MODALITATEA DE INDEPLINIRE s-a mentionat din greseala ''se depun mostrele" fara ca la INFORMATII/SAU NIVELURI MINIME NECESARE ,....... sa se mentioneze ceva care sa presupuna depunerea mostrelor.S-au cerut clarificari ref la depunerea mostrelor, cand se depun, daca vor fi testate si apoi returnate .Se poate elimina necesitatea depunerii si daca nu cum s-ar putea raspunde.?
La cap IV 4 1 -MODUL DE PREZENTARE A ROPUNERII TEHNICE,
s-a mentionat ca se vor prezenta certificate de omologare a produselor(CD-uri,memorie flash,dischete, mouse,surse de alimentare continua,monitoare si imprimante laser.) Ni se cere sa denumim tipul certificatelor de omologare si de catre cine trebuie sa fie emise.
La fel mentiune a fost introdusa din greseala si nustim daca putem scoate mentiunea sau ce tipuri de certificate de omologarea ar putea exista ptr aceste produse.