Fiind necesara actualizarea cadastrului imobilului pe care il detin in proprietate, m-am lovit de urmatoarea problema:nu pot depune actele la OCPI deoarece am o modificare fara autorizatie( cu 11 ani in urma am demolat o magazie)
Intrebarea mea este cui trebuie sa ma adresez, in ce forma pentru a legaliza aceasta modificare?
Pentru o actualizare de cadastru(din cauza unei modificari efectuata cu 11 ani in urma ,din graba, fara autorizatie) ma pot adresa printr-o cerere de modificare Agentiei Nationale de Cadastru? sau Primariei?
Limita de proprietate dintre doua proprietati este reprezentata de zidul din spate al uneia dintre case ( care este practic in curtea vecina).Proprietarul acestei case doreste sa demoleze zidul cu pricina si sa construiasca altul nou.
Ce acord trebuie sa se incheie intre proprietarul care doreste demolarea si celalalt proprietar, asa incit acesta din urma sa fie sigur ca se va respecta limita de proprietate?
Legea 50/1991 actualizata prevede pentru modificari aduse imobilelor(minore) specificate in artic 3(1), litera b sanctiuni prin artic 24 pentru care aceasta lege nu prevede prescriptii.
Codul penal prevede prin artic 121,122 prescriptii in care se incadreaza si sanctiunile de mai sus (mentionez ca nu este vorba de un imobil de patrimoniu, situatie specificata separat in codul penal)
Deci prescriptia functioneaza sau nu in aceste situatii?
Doua proprietati vecine cu numere cadastrale diferite detin in comun instalatie comuna de alimentare, platita egal,efectuata legal.
Este aceasta coproprietate fortata?
Conform legii 50/1991 actualizata, pentru imobilele care se incadreaza la articolul 3(1) litera b, sanctiunile sunt cele prevazute in artic 24.
Intrebarea mea este daca beneficiaza sau nu de prescriptie?
Multumesc.